Παρουσία Παυλόπουλου-Αναστασίου το 1o Συνέδριο Απόδημων Επτανησίων στην Κέρκυρα

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Περιφερειών διοργανώνουν το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων, στην Κέρκυρα από 5 έως 7 Σεπτεμβρίου 2018, με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων της Περιφέρειάς μας με τις κοινότητες των απόδημων και όπου γης Επτανησίων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συνεδρίου θα τιμηθεί για την προσφορά και το έργο του ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου και καταφθάνει στην Κέρκυρα την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, όπου θα παραμείνει έως και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Μακαριώτατος θα τιμηθεί σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, στο Αχίλλειο.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων και όπου γης Επτανησίων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θέλοντας να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμμετοχή της νεολαίας, συνεργάστηκε με την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο προσέφερε αμέριστη βοήθεια και στήριξε από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση.

Έτσι πραγματοποιείται από τις 26 Αυγούστου 2018 το πρόγραμμα “Return to Roots”,με φιλοξενία 14 νέων αποδήμων Επτανησίων από όλον τον κόσμο για 15 ημέρες, σε όλα τα νησιά μας, με κατάληξη στην Κέρκυρα τις ημέρες διεξαγωγής του Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων Επτανησίων, όπου οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν την εμπειρία τους από το ταξίδι στα Ιόνια νησιά και τις σκέψεις και προσδοκίες τους για το μέλλον των νησιών μας.

Η συμβολή στην πραγματοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας του Γεν. Δ/ντη ΓΓ Αποδήμου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινου και της Δ/ντριας Εύας Παπαδάτου ήταν καταλυτική και η στενή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού συνεχίζεται για την ευόδωση του προγράμματος φιλοξενίας νέων αποδήμων και του Διεθνούς Συνεδρίου Απόδημων Επτανήσιων.

Στο συνέδριο ομιλητές θα είναι ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι των νησιών μας, υπουργοί και στελέχη υπουργείων, εκπρόσωποι φορέων, απόδημοι Επτανήσιοι που το παράδειγμά τους μας εμπνέει και μας κάνει περήφανους, επιχειρηματίες και επενδυτές που έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα σύνορα των νησιών μας και κάνουν τα προϊόντα μας γνωστά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων (Ομοσπονδιών, συλλόγων κλπ) από όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα από τις Η.Π.Α, τον Καναδά, την Γερμανία, τη Νότιο Αφρική, την Ζιμπάμπουε, τη Ζάμπια και την Αυστραλία καθώς και απόδημοι Επτανήσιοι από όλη την Ελλάδα.

Ο στόχος μας για το συνέδριο είναι να αναπτύξουμε σχέσεις και κοινές συνισταμένες που θα αποφέρουν τα μέγιστα στους τομείς, μεταξύ των άλλων, της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής, της πολιτιστικής κληρονομιάς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προσδοκούμε ότι το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει την απαρχή ενός θεσμού που έχει πολλά να προσφέρει τόσο στα νησιά μας όσο και στις κοινότητες των απανταχού Επτανησίων.

Πηγή:http://ekefalonia.gr