Θρήνος για τον επισμηναγό που σκοτώθηκε από την πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Ήταν λίγο πριν από τις 9 το πρωί, όταν κατέπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2Ε Buckeye στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης, στην περιοχή μεταξύ Σπάρτης και Καλαμάτας και συγκεκριμένα στο χωριό Κολλίνες Αρκαδίας.

Οι δύο χειριστές εγκατέλειψαν το αεροσκάφος ενώ πετούσαν 7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης και σε ύψος 800 μέτρων. Φαίνεται ότι και οι δύο προσπάθησαν να το σώσουν μέχρι τελευταία στιγμή από κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους διασώθηκε κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ λίγο αργότερα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εντόπισαν τη σορό του άτυχου κυβερνήτη, του επισμηναγού, Νικόλαου Βασιλείου, 37 ετών και πατέρα δύο παιδιών. Οι δύο επισμηναγοί ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρεται:

“Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος”.