Τέταρτη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Δεν πρόλαβε να μεταφερθεί από τον Κορυδαλλό στις αγροτικές φυλακές του Βόλου και ο Δημήτρης Κουφοντίνας έλαβε άλλη μία 48ωρη άδεια.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά άδεια που λαμβάνει ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια  και 25 χρόνια κάθειρξη για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Οι προηγούμενες άδειες του είχαν χορηγηθεί κατά τη διάρκεια της κράτησης του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβούλιο των φυλακών συνεδρίασε τη Δευτέρα και με απόφασή του έκανε δεκτό το αίτημα του καταδικασθέντος ως ηγετικού στελέχους της «17Ν», καθώς κρίθηκε ότι πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και ότι ήταν συνεπής κατά τις προηγούμενες άδειες που είχε δοθεί.

Ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στις αγροτικές φυλακές Βόλου στις 3 Αυγούστου – εξέλιξη που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης – με το υπουργείο Δικαιοσύνης να απαντά πως η μεταγωγή αυτή εντασσόταν στο σχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή, για μετατροπή της φυλακής του Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και ως εκ τούτου όλοι οι ισοβίτες σιγά σιγά θα απομακρυνθούν.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε λάβει την πρώτη του άδεια, μετά την καταδίκη του, τον Νοέμβριο του 2017 και επιστρέφοντας στις φυλακές είχε δώσει και πάλι «ραντεβού» σε 60 μέρες. Η εν λόγω άδεια είχε δημιουργήσει ένα έντονο σκηνικό έντασης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και η είδηση είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, κάτι που συνέβη και με νέα χορήγηση άδειας, για την οποία εξέφρασε για άλλη μια φορά την ανησυχία του και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Τη δεύτερη άδειά του πήρε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, και την τρίτη την έλαβε τον Ιούνιο.