“Πνίγεται” η Θεσσαλονίκη στα χημικά

Επεισόδια σημειώνονται στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη για το Μακεδονικό, την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζει με την ομιλία του την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ομάδα διαδηλωτών, που συμμετείχε στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και οι Επιτροπές Αγώνα για την Μακεδονία, αποσπάστηκε από την πορεία και επιχείρησε να προσεγγίσει το δημαρχιακό μέγαρο. Εκεί αστυνομικές δυνάμεις τους παρεμπόδισαν, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-κάμψης και χημικών με αποτέλεσμα να διασπαστούν και να αποχωρήσουν.

Η εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία δημιούργησε αποπνικτικό κλίμα, με αποτέλεσμα δεκάδες συγκεντρωμένοι να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα πληροφορίες, το ΕΚΑΒ έχει δεχτεί αρκετές κλήσεις για συνδρομή σε περιστατικά στην παραλιακή Λεωφόρο της Θεσσαλονίκης. Τα ασθενοφόρα προσπαθούν να προσεγγίσουν αυτή τη στιγμή στην Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, ωστόσο λόγω των επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, αυτό δεν είναι εύκολο.

Οι κλήσεις αφορούν λιποθυμικά επεισόδια, περιστατικά δύσπνοιας καθώς και κακώσεις κεφαλής.