Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στη ΔΕΘ

«Στη σημερινή συγκέντρωση εκφράζουμε τα συναισθήματα των 9 στους 10 Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα που όλοι είδατε και αντέδρασε πάρα πολύ η κυβέρνηση», δήλωσε π πρόεδρος της ΓΣΣΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

«Πιστεύουν ότι η λιτότητα δεν τελείωσε. Βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά το μόνο που βγήκαμε είναι από την υποχρέωση των δανειστών να δίνουν χρήματα στη χώρα για όσα έχουν κάνει και με την πολιτική τους, ενώ αντιθέτως έχουμε μια σκληρή εποπτεία”, είπε ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε: “διαδηλώνουμε, απαιτούμε, διαμαρτυρόμαστε για όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα σε όλα τα επίπεδα, στην κοινωνία, στην οικονομία, την πολιτική, στα εθνικά μας θέματα και απαιτούμε να αλλάξουν όλα εδώ και τώρα».

«Αυτή η κατάσταση που καταγγέλλουμε από την εποχή των μνημονιακών περιόδων και που κορυφώθηκε με τα ψέματα και τις παλλινωδίες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να αλλάξει ολοκληρωτικά», κατέληξε.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ιωάννης Παίδας, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα διεκδικούν: “ξεπάγωμα” του μισθολογίου κατάργηση του “νόμου Κατρούγκαλου” για το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό, άμεσες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, συνέχιση των βαρέων και ανθυγεινών επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των πλειστηριασμών και της τροπολογίας για την αξιολόγηση.

Φωτογραφίες: EurokinissΙ

iefimerida.gr