ΣΧΟΛΙΟ: Ντροπή σας! Eίσαστε παιδιά μας (ηλικιακά).

ΣΧΟΛΙΟ PANHELLENIC POST:  Ηταν πρώτα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίιπρας στην 83η ΔΕΘ.

Τώρα, μετά τον Αλέξη, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος!

Που σημαίνει ότι δεν ήταν “λάθος” του Πρωθυπουργού, είναι ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ! Να “εξαλείψουν” από προσώπου γης,  όλους τους άνω των 70 ετών  σήμερα συνταξιούχους,  όσο πιό γρήγορα γίνεται! Άντε, το πολύ μέχρι το 2040!

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, χρησιμοποίησε ένα… ωμό επιχείρημα, για να πείσει  ότι δεν χρειάζεται να περικοπούν οι συντάξεις, όπως αποκαλύπτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με απόσπασμα ομιλίας του υπουργού Οικονομικών στους επενδυτές στο Road Show στο Λονδίνο,  όπου και αναφέρει πως «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».

Σόρρυ κ. Υπουργέ, αλλά ούτε και εγώ βρίσκω “κομψό τρόπο” για να το διατυπώσω…

Γιατί δεν φτιάχνετε  ένα “Νταχάου”, όπως έκανε ο Χίτλερ,  να μας βάλετε όλους τους άνω των 70 ετών μέσα και μας ξεπαστρέψετε, για να “ισιώσει” ο προϋπολογισμός σας;

Μία λέξη μόνο, κι αυτήν αν την καταλαβαίνετε: Ντροπή σας! Eίσαστε παιδιά μας (ηλικιακά).