Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0 – Οι άλλοι αγώνες

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος καθώς επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Ο διεθνής στράικερ σημείωσε δύο εντυπωσιακά γκολ (29′ και 59′) εκμεταλλευόμενος αμυντικά κενά και λάθη των κιτρινόμαυρων, δίνοντας έτσι μια σπουδαία νίκη στον δικέφαλο του Βορρά.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη, την τέταρτη σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος ενώ θα πρέπει από την άλλη πλευρά να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Ένωση στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον 10 βαθμούς, έναν περισσότερο από την ΑΕΚ που έμεινε στους εννιά.

Ο Πρίγιοβιτς ήταν όπως προαναφέραμε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού και αυτός που πήρε μόνος του το ντέρμπι. Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και τα κενά στην άμυνα της Ένωσης και με δύο εξαιρετικά σουτ νίκησε τον Μπάρκα, χαρίζοντας τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Ο Πρίγιοβιτς έκανε μεγάλη εμφάνιση και ταλαιπώρησε τα δύο στόπερ των κιτρινόμαυρων.

Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά είχε δύο δοκάρια στο ματς, το πρώτο με τον Λιβάγια (19′) με το παιχνίδι στο 0-0 και το δεύτερο στο 62′ με το σκορ στο 2-0. Οι κιτρινόμαυροι δεν είχανσ’ αυτές τις δύο φάσεις την τύχη στο πλευρό της, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί πως στις άλλες φάσεις που δημιούργησε η Ένωση, υπήρξε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Μεγάλο λάθος του Λαμπρόπουλου

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να εκμεταλλεύεται το πολύ μεγάλο λάθος του Λαμπρόπουλου. Ο Σέρβος έδειξε το ένστικτο του σκόρερ καθώς κυνήγησε την φάση, έκανε κούρα τριάντα μέτρων με την μπάλα και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο διεθνής σέντερ φορ του ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ σ’ ένα πολύ σημαντικό σημείο του αγώνα και ο δικέφαλος του Βορρά πήγε στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ.

Ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΟΚ είχε όμως ένα ακόμα «φαρμακερό βέλος στην φαρέτρα του» για την άμυνα της ΑΕΚ, καθώς έκανε εξαιρετική κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με εντυπωσιακό γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 2-0 ήταν γεγονός για τον ΠΑΟΚ στο 89′ και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους κιτρινόμαυρους.

Όπως προαναφέραμε η ΑΕΚ προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς και είχε το δοκάρι στο 62′ με τον Μπακασέτα. Ο δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό μετά το 75′, επιλέγοντας να παίξει με κόντρες όταν η Ένωση προσπαθούσε να επιτεθεί και η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον στόχο τους.

Η ουσία λοιπόν είναι ότι ο ΠΑΟΚ πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη και είναι στη πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ατρόμητο, έχοντας ένα παιχνίδι παραπάνω από τον Ολυμπιακό, ο οποίος παίζει την Δευτέρα εκτός έδρας με τον Πανιώνιο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός (75΄Ζαμπά), Πέλκας (81΄Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (89΄Βέρνμπλουμ), Πρίγιοβιτς

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Λόπες, Γαλανόπουλος (64΄Κλωναρίδης), Σιμόες (87΄Τσόσιτς), Μπακασέτας, Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε (71΄Γκάλο).

 

Ασταμάτητος ο Παναθηναϊκός (3-0)

Παναθηναϊκός πέτυχε την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε εύκολα του Λεβαδειακού με 3-0. Οι πράσινοι πήραν μιαν ακόμα νίκη με κορυφαίο παίκτη τον Χατζηγιοβάννη, ο οποίος είχε δύο ασίστ κι ένα δοκάρι. Τα γκολ των πράσινων πέτυχαν οι Καμπετσής (5′), Χατζηθεοδωρίδης (45′) και Γιόχανσον (93′).

Ο Παναθηναϊκός έδειξε από το ξεκίνημα στον Λεβαδειακό ποιος θα είναι το αφεντικό του αγώνα, τον πρέσαρε ψηλά από τα πρώτα δευτερόλεπτα και μόλις στο 5′ τον ανάγκασε να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Ο Χατζηγιοβάννης σέντραρε από τα δεξιά, ο Καμπετσής πετάχτηκε ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς και από τη στιγμή που τους ξέφυγε ήταν εύκολο με ένα απλό πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Έχοντας το πόδι κολλημένο στο γκάζι και με τους περίπου 17.000 φίλους να σπρώχνουν με τη φωνή τους, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη κυριάρχησαν στο γήπεδο απέναντι στους Βοιωτούς και έχασαν καλή ευκαιρία για το 2-0 με τον Ινσούα στο 19′. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει και να απειλήσει με κινητήριο μοχλό τον Σουμπίνιο, ο οποίος ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης των φιλοξενούμενων, ωστόσο η μοναδική απειλή στο πρώτο μέρος της ομάδας του Μάντζιου ήταν από μια φάση που έπρεπε να είχε σταματήσει.

Ο Μαρκόφσκι έφυγε στην πλάτη της άμυνας από εμφανή θέση οφσάιντ, αλλά το πλασέ που έκανε έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Διούδη. Λίγο αργότερα ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ένα σουτ του Σουμπίνιο, βάζοντας τέλος στις όποιες διαθέσεις του Λεβαδειακού για να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός πήρε πάλι τα ηνία του αγώνα, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τον Λεβαδειακό να πηγαίνει το ματς στη δύναμη. Και τον Παναθηναϊκό να τον… τιμωρεί με ένα δεύτερο – και υπέροχο – γκολ πριν τελειώσει το ημίχρονο. Ο Ινσούα βρήκε τον Χατζηγιοβάννη μέσα στην περιοχή, αυτός γύρισε την μπάλα στο Θεοδωρίδη που σε κενή εστία έκανε το 2-0 στο 45′ σε ένα γκολ βγαλμένο από το… play station.

Διαχείριση, Μακέντα και Γιόχανσον ξανά!

Αυτό το 2-0 που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο έδωσε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να κάνει διαχείριση στο δεύτερο μέρος. Οι πράσινοι έδωσαν χώρους στον Λεβαδειακό, προσπαθώντας να ψάξουν τις αντεπιθέσεις και ένα τρίτο γκολ μέσω αυτών. Ο Λεβαδειακός θέλησε να εκμεταλλευτεί την οπισθοχώρηση των πράσινων, υπήρξαν στιγμές που μπήκε απειλητικά στην περιοχή, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού για ακόμα ένα παιχνίδι λειτούργησε εξαιρετικά.

Με τον Μαυρομμάτη κορυφαίο στα μετόπισθεν, οι πράσινοι δεν επέτρεψαν στον Λεβαδειακό να φτιάξει ευκαιρίες και να ξανά μπει στο παιχνίδι, με τον Δώνη να βρίσκει την ευκαιρία για να περάσει και τον Φεντερίκο Μακέντα στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, δίνοντάς του χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι και την ευκαιρία στον κόσμο της ομάδας για το πρώτο… καλοσώρισμα.

Και ο Ιταλός δεν απογοήτευσε κανέναν. Στο φινάλε του αγώνα, με το ματς να έχει μπει στις καθυστερήσεις, έπαιξε το 1-2 με τον Γιόχανσον, δίνοντας του την μπάλα με μαγικό τακουνάκι και ο Σουηδός έδειξε και πάλι ένστικο… killer, αφού με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το 3-0, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ φέτος που τον φέρνει έως τώρα στην κορυφή των σκόρερ του Παναθηναϊκού!

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Γιόχανσον, Δώνης (65′ Κάτσε), Κουρμπέλης, Χατζηθεοδωρίδης (65′ Εμμανουηλίδης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (75′ Μακέντα)

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Επασί, Φαβαρό, Όμο, Νανγκίς, Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Χατζηλάμπρος, Τσαμπούρης, Σαβατόνγκο, Σουμπίνιο.

 

Η Ξάνθη επικράτησε με σκορ 3-0 του ΟΦΗ

 

Με πρωταγωνιστή τον Έρικ Γέντρισεκ, η Ξάνθη επικράτησε με σκορ 3-0 του ΟΦΗ και πανηγύρισε την πρώτη φετινή νίκη της, την ώρα που οι Κρητικοί παραμένουν χωρίς «τρίποντο» στην Super League.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σλοβάκος επιθετικός σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ (28’, 40’) ξεκλειδώνοντας την άμυνα των Κρητικών και έχει σημειώσει τα 3 από τα 4 συνολικά τέρματα των Ακριτών στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο 87’ ο Κοβάτσεβιτς με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα για τους νικητές.

Ο αγώνας:

Αρκετά συντηρητικές ήταν οι δύο ομάδες στην αρχή του αγώνα, με τον ΟΦΗ να έχει ελαφρά υπεροχή στο πρώτο δεκάλεπτο.

Εντούτοις, η Ξάνθη ισορρόπησε στο διάστημα 10’-20’, δίχως όμως να βρει «καθαρή» ευκαιρία.

Στο 28’ και σχετικά κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, με τον μόνιμο σκόρερ τους, Γέντρισεκ, να ανοίγει το σκορ με πολύ ωραία κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Σαρπόνγκ.

Οι Κρητικοί αντέδρασαν κάπως και είχαν δύο καλές στιγμές με τον Κουτσιανικούλη (33’, 36’), αλλά μέχρι εκεί…

Έτσι, στο 40’ οι Ακρίτες διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον συνήθη ύποπτο, Γέντρισεκ, ο οποίος βρέθηκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, πέρασε το εμπόδιο του Σωτηρίου και πλάσαρε σε κενή εστία για να γράψει το Ξάνθη-ΟΦΗ 2-0.

Στο εναπομείναν διάστημα δεν άλλαξε κάτι και οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα δύο τερμάτων. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για τους Ακρίτες, με τον Σιλά να σουτάρει αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 49’ ο ΟΦΗ απείλησε κάπως, με τον Ποτουρίδη να σουτάρει από πλάγια θέση στην περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Το επόμενο 20λεπτο κύλησε με τους γηπεδούχους να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση και να μην δίνουν δικαιώματα στους Κρητικούς.

Με την είσοδο του Νέιρα στο ματς (68’) οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν κάπως καλύτερα την μπάλα, έγιναν πιο επιθετικοί και στο 72’ σπατάλησαν πολύ καλή ευκαιρία για να ξαναμπούν στο παιχνίδι: ο Πλατέλλας βρέθηκε μόνος του πλάγια στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά αστόχησε.

Από ‘κει και πέρα, η Ξάνθη «πάγωσε» το ρυθμό και στο 80’ θα μπορούσε να σκοράρει και τρίτη φορά, όμως ο Σωτηρίου έδιωξε με το πόδι το σουτ του Κάστρο (στην πρώτη του επαφή με την μπάλα) από το ύψος του πέναλτι.

Ό,τι δεν πέτυχε ο Αργεντινός επιθετικός, το κατάφερε 7 λεπτά αργότερα ο Κοβάτσεβιτς, ο οποίος εκτέλεσε υποδειγματικά φάουλ έξω από την περιοχή για να στείλει την μπάλα στη γωνία της εστίας των Κρητικών και να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Αυτό ήταν το πρώτο φετινό «τρίποντο» για τους Ακρίτες, που βελτιώνονται παιχνίδι με παιχνίδι, την ώρα που ο ΟΦΗ παραμένει με μόλις έναν πόντο έπειτα από 4 αγώνες και ψάχνει αντίδοτο στην κρίση. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά την Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς – Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά – Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (89’ Μελιόπουλος) – Κίκε (61’ Ντε Λούκας), Σαρπόνγκ (80’ Κάστρο), Καντά – Γέντρισεκ

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Σωτηρίου – Κυριακίδης, Παπάζογλου (9’ Κομεσίδης – 46’ Νάστος), Ποτουρίδης, Κοιλιάρας – Κουτσιανικούλης (68’ Νέιρα), Μεγιάδο, Παπαστεριανός, Πλατέλλας – Αραβίδης, Βουό

Πηγή: filathlos.gr