Επιτυχημένο θεωρεί το δημοψήφισμα ο Ζάεφ!

Έκλεισαν στις 20:00 ώρα Ελλάδος οι κάλπες στην ΠΓΔΜ για το δημοψήφισμα σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών, ενώ όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση έχασε το στοίχημα για μαζική θετική λαϊκή ψήφο που θα έδινε και ώθηση για να ολοκληρωθεί και η συνταγματική αναθεώρηση.

Περισσότεροι από 1,8 εκατ. Σκοπιανοί κλήθηκαν σήμερα στις κάλπες για να αποφασίσουν αν θα επικυρώσουν ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τελικά προσήλθαν 602,077 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 34.76%.

Δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα ο κ. Ζάεφ υποστήριξε ότι “οι αποφάσεις λαμβάνονται από αυτούς που ψηφίζουν, η ψήφος είναι οριστική και η απόφαση των πολιτών δεν μπορεί να αγνοηθεί” και πως η “Μακεδονία και οι πολίτες της έδειξαν ότι είναι περήφανοι πολίτες της ΕΕ και ψήφισαν με αξιοπρέπεια”.

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα πάει στην Βουλή της πΓΔΜ, προκειμένου για την έγκρισή της και αν αυτό δεν συμβεί, τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, μετά την λήξη της ψηφοφορίας.
Η Αντιπολίτευση
Το εθνικιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης στην πΓΔΜ, με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για σημαντικές παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας σε διάφορα εκλογικά κέντρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση σε κάποια εκλογικά κέντρα καταμετρήθηκαν 500 ψηφοφόροι σε δύο ώρες, που, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνεπάγεται ένας ψηφοφόρος κάθε 14 δευτερόλεπτα.

Πανηγυρίζουν οι υπέρμαχοι της αποχής

Περίπου 300 άτομα είναι συγκεντρωμένα μπροστά στην Βουλή της πΓΔΜ, πανηγυρίζοντας για το αποτέλεσμα!
ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: Ωστόσο, την πλειοψηφία της …μειοψηφίας ο κ. Ζάεφ τη θεωρεί επιτυχία! Και δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην επικύρωση της Συμφωνίας στη Βουλή των Σκοπίων! Γεγονός που αποδεικνύει την ισχυρή παρέμβαση του ξένου παράγοντα ο οποίος και ουσιαστικά διαμορφώνει και στα Σκόπια και στην Αθήνα “πλαστές” ή “μετακινούμενες” πλειοψηφίες προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά του.
Δεδομένου ότι ο διαφωνών κάθετα με την “Συμφωνία των Πρεσπών”, Πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, είχε, από τη Νέα Υόρκη δημοσιοποιήσει  την απόφασή του να απέχει από το δημοψήφισμα καλώντας το ίδιο να πράξουν και οι πολίτες των Σκοπίων, το εφεύρημα της πλειοψηφίας των “συμμετεχόντων”,  ανατρέπει το επιχείρημα του κ. Ζάεφ, αφού η αποχή είχε ΣΑΦΗ ΕΤΙΚΕΤΑ την απόρριψη της Συμφωνίας!
Αλλά και το 91%  του 34,76%, που πήγε να ψηφίσει, ψήφισε υπέρ του “ναι” καταδεικνύει αδιαμφισβήτητα ότι όσοι δεν προσήλθαν στις κάλπες επέλεξαν δι αυτού του τρόπου να δείξουν ότι δεν συμφωνούν με την “Συμφωνία”!..