Αγγιξε το θαύμα της ανατροπής η ΑΕΚ, ήττα (2-3) από την Μπενφίκα – Νίκη για ΠΑΟ

Σε ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό βράδυ στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει με 0-2 νωρίς-νωρίς, αλλά ισοφάρισε σε 2-2 και τελικά από μία ολιγωρία έχασε με 2-3 από την πανίσχυρη Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Άγγιξε το θαύμα η ΑΕΚ, αλλά στο τέλος στάθηκε άτυχη και ηττήθηκε 3-2 από τη Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ, στη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League. Οι «Αετοί» προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με τους Σεφέροβιτς (6΄), Γκριμάλντο (15΄), η Ενωση ισοφάρισε με τον Κλωναρίδη (53΄,63΄), έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά στη μοναδική επιθετική προσπάθεια της Μπενφίκα στο β΄ ημίχρονο, ο Άλφα Σεμέντο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 74΄. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ρούμπεν Ντίας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (λ.τρ. Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (80΄ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (λ.τρ. 61΄ Γιακουμάκης)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρούι Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Κόντι, Γκριμάλντο, Φέισα, Γκέντσον, Πίτσι (62΄ Αλφα Σεμέντο), Ράφα (84΄ Σέρβι), Σάλβιο (46’  Λέμα), Σεφέροβιτς

Στο άλλο ματς του ομίλου της ΑΕΚ, Μπάγερν Μονάχου-Αγιαξ 1-1

Η βαθμολογία:

1. Αγιαξ 4

2. Μπάγερν Μονάχου 4

3. Μπενφίκα 3

4. ΑΕΚ 0

Παναθηναϊκός: Νίκη στο φινάλε με Μακέντα

Oι πράσινοι νίκησαν εκτός έδρας τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο (1-0)

Ο Παναθηναϊκός δείχνει ασταμάτητος και στο Κύπελλο καθώς οι πράσινοι επικράτησαν εκτός έδρας του Παναιτωλικού με 1-0, για την φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Ιταλός επιθετικός, Φεντερίκο Μακέντα ήταν ο σκόρερ των πράσινων, έξι λεπτά πριν από το φινάλε του παιχνιδιού. Ο Ιταλός επιθετικός δεν ήταν στο βασικό σχήμα των πράσινων, καθώς ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με έντεκα Έλληνες παίκτες.

Ο Μακέντα πέρασε στο ματς σαν αλλαγή και κατάφερε να βρει δίχτυα, χαρίζοντας έτσι τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να εντυπωσιάζει καθώς μετά τις πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια του πρωταθλήματος, σημείωσε μιαν ακόμα νίκη, αυτή την φορά για το Κύπελλο. Το παιχνίδι στο Αγρίνιο είχε καλό ρυθμό, ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες και θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πράσινοι θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί στο εικοστό λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Στάικος, αλλά ο τερματοφύλακας της ομάδας του Αγρινίου, Γιαννακόπουλος απέκρουσε. Οι πράσινοι κατάφεραν πάντως να πάρουν τη νίκη με το γκολ που σημείωσε ο Μακέντα, έξι λεπτά πριν από το φινάλε του παιχνιδιού. Με τη νίκη αυτή το τριφύλλι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στον τρίτο όμιλο του Κυπέλλου.

Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλος, Λιάβας (65’ Μπελεβώνης), Μαλής, Άργκους, Ρότσα (79’ Τσιγγάρας), Πάουλο Μάρκος, Λουσέρο, Μανά, Ντίας, Ουίλιαν (71’ Μοράρ), Καμαρά.
Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Παντελάκης, Θεοχάρης, Πούγγουρας, Αποστολάκης, Στάικος, Τζανδάρης, Οικονόμου, Καμπετσής (68’ Μακέντα), Βέργος (74’ Εμμανουηλίδης), Χατζηθεοδωρίδης (65’ Δώνης).