ΓΝΩΜΗ: Σπίτι τους οι διαφωνούντες Βουλευτές και όχι μετεγγραφές!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων του Εξωτερικού, όπως, άλλωστε, και των Ελλαδιτών, απορρίπτουν  την εκχώρηση του ονόματος “Μακεδονία” στο Κράτος το ονομαζόμενο, στη Συμφωνία, αλλά και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ως «Το Δεύτερο Μέρος», όπως πρόσφατα αποκάλυψε με ντοκουμέντα,  ο ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης Κρις Σπύρου.

Αν διαφορετικά φρονεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έχει παρά να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, που κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούσε «δημοκρατικό δικαίωμα» των πολιτών, και σήμερα, για προφανείς λόγους,  το …εξορκίζει!

Η απόρριψη από την πλειοψηφία του ελληνισμού, της «Συμφωνίας των Πρεσπών», έχει φέρει την συν- Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ –η οποία σύρεται  από την συμφεροντολογική αξίωση ξένων χωρών, να κυρωθεί η Συμφωνία- σε κατάσταση πλήρους διάστασης, σε επίπεδο αρχηγών των δύο κομμάτων, αλλά και, ειδικότερα τους ΑΝ.ΕΛ.,  σε κατάσταση πλήρους διάλυσης στο εσωτερικό του κόμματός τους.

Η απελπισμένη προσπάθεια του Πάνου Καμμένου, αρχηγού των ΑΝ.ΕΛ, να ισορροπήσει πολιτικά στο τεντωμένο σχοινί της ουσιαστικά «μαϊμού» συμφωνίας, όπως την έχει αποκαλέσει ο Κρις Σπύρου, τον έχει φέρει σε κατάσταση πλήρους αποδιοργάνωσης καθώς άλλα λέει, άλλα πιστεύει και άλλα απεργάζεται, την ώρα που ευθέως, πλέον, αμφισβητείται από ορισμένους βουλευτές του.

Δεν θέλει τη Συμφωνία, αλλά ούτε να «ρίξει» την Κυβέρνηση θέλει, ο Πάνος Καμμένος, φοβούμενος ότι έτσι θα τσακιστεί και ο ίδιος μαζί με το κλαδί που θα πριονίσει.  Δεν θέλει, την ίδια ώρα και να ακυρώσει τον μέχρι σήμερα «ανένδοτο αγώνα», κατά της εκχώρησης του ονόματος, Μακεδονία.  Αλλά δεν μπορεί και να ελέγξει  ορισμένους από τους βουλευτές του, που αλληθωρίζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο επειδή προεξοφλούν ότι δεν θα έχουν πολιτικό μέλλον με τους δημοσκοπικά «βυθισμένους» ΑΝ.ΕΛ. και, επομένως, προκρίνουν να «δώσουν» το «Μακεδονία» για να διασωθούν πολιτικά οι ίδιοι…

Έτσι, μετά και την πολύ-μιλημένη και πολύ-επικριμένη  παρουσία, του Πάνου Καμμένου, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με θέσεις επί του Σκοπιανού οι οποίες, είτε ήταν προσυμφωνημένες με τον Αλέξη Τσίπρα –ως γράφτηκε- είτε όχι, προκάλεσαν γενικότερη αναταραχή, οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. δίνουν την εντύπωση μιας άτακτης φυγής από το κόμμα. Ο εις βάλλει εναντίον του άλλου, Όλοι δέχονται συνδυασμένες επιθέσεις από τους συναδέλφους τους του ΣΥΡΙΖΑ.  Άλλοι  εμφανίζονται τώρα ως «θιασώτες» από τα παλιά της εκχώρησης του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια (μα τότε τι γύρευαν στους ΑΝΕΛ;) και, επομένως, προετοιμάζοντας το έδαφος για να ψηφίσουν στη Βουλή υπέρ της Συμφωνίας,  με ό,ποια ανταλλάγματα.

Στο μεταξύ η Οικονομία, οι Τράπεζες και το ΧΑΑ υποφέρουν, οι συνταξιούχοι αγωνιούν για την κατάληξη της «διαπραγμάτευσης» των συντάξεών τους  με τους Θεσμούς (από τους οποίους η Κυβέρνηση και, ο Αλέξης Τσίπρας, προσωπικά, ψευτο-υποστηρίζουν ότι δήθεν απαλλαχθήκαμε!)  και η πολιτική κονίστρα προσομοιάζει με κινούμενη άμμο.

Η πολιτική ατμόσφαιρα «μυρίζει μπαρούτι», καθώς η πρώτη φορά αριστερά Κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει από πάνω της τη μομφή της  «αποτυχημένης, αντιλαϊκής και ενδοτικής» παράταξης, μομφή που της προσάπτεται –δικαίως ή αδίκως- εξ αιτίας όχι μόνο των μνημονίων και των μέτρων σκληρής λιτότητας, (στη θέση των αγορών που θα έβαζε να χορεύουν!) αλλά και εξ αιτίας  του Σκοπιανού. Καταφεύγοντας  γι αυτό, σε  παροχές και αντίμετρα -προ της κάλπης- που μάλλον υπονομεύουν τις μέχρι τώρα προσπάθειες και θυσίες των Ελλήνων, παρά ανακάμπτουν  το ταλαιπωρημένο τους ηθικό.

Σ΄ αυτό το κλίμα. Οι ό,ποιες μετακινήσεις βουλευτών είτε από τους ΑΝ.ΕΛ. προς το ΣΥΡΙΖΑ, είτε από ό,ποιο άλλο κόμμα, θα δημιουργήσουν αναπότρεπτα εντάσεις, υποψίες και συνειρμούς δυνάμενους να δηλητηριάσουν  επικίνδυνα  το πολιτικό μας σύστημα. Πολύ περισσότερο καθώς θα προσμετρηθούν στα “υπέρ” και θα φορτώσουν στο έθνος, μια ντροπιαστική Συμφωνία, σε αντίθεση με τη θέληση του ελληνικού λαού!

Γι αυτό, όποιος βουλευτής διαφωνεί –εντός, εκτός και επί τα αυτά-  ν’  αφήσει την έδρα στο Κόμμα και να πάει σπίτι του. Έτσι κι αλλιώς, όπου κι αν «κρύψει» την αιτία, στο σπίτι του θα τον στείλει  ο ελληνικός λαός.  Ας πάει, λοιπόν, εκεί, μόνος του.