Στοχασμοί: Ο φακός

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
Συγγραφέας
Δεν μπορούμε να φωτίσουμε το σύμπαν κρατώντας ένα αναμμένο φακό. Το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε με το φακό είναι, να τονίσουμε το σημείο που βρισκόμαστε μέσα στο σύμπαν.
Αυτός ο φακός, είναι η νόησή μας, έτσι ας αφήσουμε μακριά τις προσπάθειες για να χωρέσει κάτι το τόσο μεγάλο, που είναι η συμπαντική δυναμική, μέσα στο τόσο μικρό, που είναι η δική μας συνειδητότητα.
Όμως ο νους, έχει μια σημαντική δυνατότητα. Μπορεί να καθρεφτίσει το σύμπαν όλο! Αρκεί ο καθρέφτης αυτός να είναι πολύ καλά γυαλισμένος και να παραμένει καθαρός. Να μην έχει κολλημένες πάνω του τις λάσπες της καθημερινότητας και τις σκόνες των πεποιθήσεων. Να μην ραγίσει από τις ανησυχίες και τις φοβίες. Να μην θαμπώσει από τον αρνητισμό, αλλά να μπορεί να αντανακλάει την ομορφιά.
Είμαι πλέον πολύ σίγουρος ότι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τις άπειρες δυνάμεις και δυνατότητες του μυαλού μας. Όμως είμαι και απόλυτα πεπεισμένος πως μπορούμε να ξεδιπλώσουμε ολόκληρο το φάσμα των νοητικών μας δυνατοτήτων αν αφήσουμε ήσυχο το σύμπαν να εκφραστεί μέσα από εμάς αναδεικνύοντας το μεγαλείο του με τον τρόπο που εκείνο ξέρει.