Τέλος εποχής για Μέρκελ: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια για την Καλγκελαρία ούτε του CDU

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Γερμανία μετά τις δυο διαδοχικές ήττες που υπέστη το κόμμα της Μέρκελ σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο συνέδριο που θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου, μετά από 18 χρόνια που παρέμεινε στην προεδρία.

Ωστόσο εξεδήλωσε και την πρόθεσή της  να εγκαταλείψει την καγκελαρία στο τέλος της θητείας της  σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό το τέλος της 13χρονης κυριαρχίας της στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Στην ομιλία της κατά την συνεδρίαση της ηγεσίας της CDU, η Γερμανίδα Καγκελάριος ανακοίνωσε ότι ”αυτή η τέταρτη θητεία είναι η τελευταία μου ως καγκελαρίου της Γερμανίας”. “Στο επόμενο συνέδριο της CDU τον Δεκέμβριο στο Αμβούργο, δεν θα είμαι υποψήφια για την προεδρία”, είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα εκλογικά αποτελέσματα των δύο τοπικών εκλογικών αναμετρήσεων του Οκτωβρίου στην Βαυαρία και την Έσση.

Μετά το αποτέλεσμα στη Βαυαρία, το CDU κατέγραψε την Κυριακή στο κρατίδιο Έσση, το χειρότερο ποσοστό για τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια.

Πληροφορίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Μέρκελ δεν θα παραιτηθεί από την καγκελαρία.

Πηγή: skai.gr