Τραγωδία στην Καλιφόρνια: 13 νεκροί από τους πυροβολισμνούς σε Μπάρ

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι είναι νεκροί και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν την Πέμπτη, όταν άγνωστος εισέβαλε στο ιστορικό μπαρ Borderline της πόλης Thousand Oaks στην Καλιφόρνια και άνοιξε πυρ.

Ήταν σε εξέλιξη φοιτητική βραδιά με κάντρι μουσική. Περίπου 200 άνθρωποι βρίσκονταν στο μπαρ όταν ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, μπήκε και άρχισε να θερίζει ζωές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ υπάρχουν αναφορές για έναν αστυνομικό ο οποίος κείτεται αιμόφυρτος και αναίσθητος στο έδαφος.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, ο άνδρας πλησίασε την είσοδο του μπαρ, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον ταμία και τον φρουρό. Στη συνέχεια εισέβαλε στο εσωτερικό του και άρχισε να εκτοξεύει χειροβομβίδες καπνού, συνεχίζοντας παράλληλα να πυροβολεί αδιακρίτως στο πλήθος.

Τα χαρακτηριστικά του υπόπτου παραπέμπουν σε μεσανατολίτη άνδρα ηλικίας 20 περίπου ετών. Οι περιγραφές αναφέρουν ότι φορούσε μαύρα ρούχα και είχε μούσι.

Παράλληλα στο σημείο έσπευσε ομάδα πυροτεχνουργών, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να συνδράμει.

Αρχικά, οι αρχές μιλούσαν για τουλάχιστον 11 θύματα, χωρίς να διευκρινίζουν αν επρόκειτο για νεκρούς ή τραυματίες. Αργότερα, υπήρξαν πληροφορίες πως τα θύματα ήταν τραυματίες και πως ο δράστης είναι νεκρός. Λίγο μετά, όμως, ήρθε η επιβεβαίωση πως η Καλιφόρνια ζει μια τραγωδία: 12 άνθρωποι (11 πολίτες και ένας αστυνομικός) νεκροί. Νεκρός και ο δράστης. Σύνολο, 13 οι νεκροί ενός ακόμη μακελειού.