Επίθεση αντιεξουσιαστών – Tρεις αστυνομικοί τραυματίες – Καμία σύλληψη!

Αθήνα.- Επίθεση από 50 τουλάχιστον αντιεξουσιαστές δέχθηκαν στις 12.45μμ αστυνομικοί της Ομάδας Δίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με συνέπεια να τραυματιστούν τρεις εξ αυτών. Αστυνομικοί ήταν μάρτυρες κατηγορίας σε μια υπόθεση μοτοπορείας αναρχικών που είχε γίνει το 2012.

Είναι δε αξιοσημείωτο πως δόθηκε εντολή να μη γίνει σύλληψη ή προσαγωγή. «Θα ήταν καλύτερο να μη γίνει καμία προσαγωγή ή σύλληψη για να κατευναστούν τα πνεύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εντεταλμένος αστυνομικός στους συναδέλφους του.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της δίκης αστυνομικοί δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις εντός της αίθουσας από αντεξουσιαστές. Στη συνέχεια όμως το τεταμένο κλίμα μεταφέρθηκε εκτός αίθουσας, και ένας εκ των αναρχικών απείλησε αστυνομικό ότι θα τον σφάξει με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν. Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με κράνη και γροθιές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Oι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

«Μας είπαν φασίστες, μας είπαν ρουφιάνους και πολλά άλλα που λέγονται στην κάμερα, ενώ ένα συνάδελφο απείλησαν ότι θα τον σφάξουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους αστυνομικούς. «Δεχόμασταν απανωτές επιθέσεις… για καλή μας τύχη, υπήρχε μια διμοιρία της ΥΜΕΤ που μπήκαν μπροστά, και απώθησαν τα άτομα» πρόσθεσε.

Πηγή:skai.gr