Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα Ι. Ντογιάκου

Αθήνα.- Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Ελληνική Αστυνομία μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού επί της οδού Αδραμυτίου στον Βύρωνα.

Άγνωστος τηλεφώνησε στις 03.54 τα ξημερώματα στα γραφεία του zougla.gr και προειδοποίησε πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου 18 στον Βύρωνα σε 20 λεπτά. «Δεν είναι φάρσα» ανέφερε.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ στο σημείο βρίσκεται  κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Από τις έρευνες εντοπίστηκε αυτοσχέδια βόμβα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου που ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε κατσαρόλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη από λάθος (κακή συνδεσμολογία).

Όλα τα οικοδομικά τετράγωνα πλησίον του σημείου όπου εντοπίστηκε ο μηχανισμός είναι αποκλεισμένα, ενώ αναμένεται να γίνει προσπάθεια εξουδετέρωσής του. Στο σημείο βρίσκεται το ρομπότ των πυροτεχνουργών της Ελληνικής Αστυνομίας.  Οι αρχές έχουν ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής να μην βγουν από τα σπίτια τους.

Ο κ. Ντογιάκος δήλωσε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ‘οτι “ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου. Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας που βρίσκομαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου”

Πηγή:skai.gr/enikos.gr