Ουραγός η Αθήνα στη λίστα με τις καλύτερες πόλεις να βρεις δουλειά

Στην τελευταία θέση της λίστας ανάμεσα στις 100 καλύτερες πόλεις παγκοσμίως για να βρει κανείς δουλειά βρίσκεται η Αθήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η γερμανική εταιρεία Movinga με θέμα τους καλύτερους προορισμούς για εξεύρεση εργασίας, η Αθήνα βρίσκεται στην 100η, δηλαδή την τελευταία, θέση με τη βαθμολογία της να είναι μόλις 3,79 βαθμούς με άριστα το 10.

Στις πρώτες δέκα θέσεις βρίσκονται η Βοστώνη, το Μόναχο, το Κάλγκαρι, το Αμβούργο, η Στουτγάρδη, το Λονδίνο, η Σιγκαπούρη, το Όσλο, η Φρανκφούρτη και το Εδιμβούργο.

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης κάθε πόλη εξετάζεται ως προς πέντε βασικά κριτήρια: οικονομική ισχύς, επίπεδο διαβίωσης, ευκαιρίες για νέους, ευκαιρίες για τις γυναίκες και μετανάστευση.

Μάλιστα ακόμα πιο τρομακτική είναι η βαθμολογία που έλαβε η χώρα όσον αφορά την απασχόληση των νέων (YE), συγκεντρώνοντας μηδενικούς πόντους, συνοδεύοντας τον επίσης μηδενικό βαθμό της συνολικής εικόνας της απασχόλησης (ΥΕ) στην πόλη.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (Αύγουστος 2018) η ανεργία των νέων ηλικίας 15-28 ετών ήταν 36,8%, ενώ η Αττική είναι η περιφέρεια με το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας (19,7%), μετά την Ήπειρο.

Λίγο λιγότερο από τη βάση, 4,56, λαμβάνει και ως προς το επίπεδο διαβίωσης, κυρίως λόγω της εξαιρετικά χαμηλής βαθμολογίας, μόλις 0,34, σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Με 5,90 βαθμολογείται η Αθήνα ως προς την παροχή ευκαιριών στις γυναίκες, λαμβάνοντας ωστόσο βαθμό 3,25 ως προς τις δυνατότητες που δίνονται στις γυναίκες για ανέλιξη σε υψηλόβαθμες θέσεις.

Πηγή:in.gr