Συνάντηση του Αναπληρωτή Τομεάρχη Εξωτερικών ΝΔ, Σάββα Αναστασιάδη με την ΠαΔΕΕ

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς (sic) Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών ΝΔ, Απόδημου Ελληνισμού κ. Σάββας Αναστασιάδης, συναντήθηκε  σήμερα  Τρίτη  18 Δεκεμβρίου,  στη βουλή , με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε) κ. Πέτρο Κατσαμπάνη  και μέλη του Δ.Σ. ,ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Αναστασιάδης αφού τους καλωσόρισε τους μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΝΔ ,την αγάπη του για τον Ελληνισμό του εξωτερικού  και την δέσμευση του ως αυριανός Πρωθυπουργός, να τους δώσει την δυνατότητα  να συμμετέχουν στις Εθνικές εκλογές με την ψήφο τους από τον τόπο διαμονής τους.

Η συζήτηση περιστράφηκε και σε άλλα θέματα που αφορούν τις δύο πλευρές όπως η Ελληνόγλωσση εκπαίδευση, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η σύσφιξη των σχέσεων, ακόμη περισσότερο.

Τέλος ο κ Αναστασιάδης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Πα.Δ.Ε.Ε  να καταδικάσουν τις ενέργειες της κυβέρνησης της Αλβανίας που προσπαθεί να υφαρπάξει τις περιουσίες των Ελλήνων της Εθνικής μειονότητας που ζει στην περιοχή της Χειμάρρας  και να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Ο πρόερδρος της ΠΑ.Δ.Ε.Ε  κ.  Πέτρος  Κατσαμπάνης   ευχαρίστησε για την συνάντηση και για την σύμπνοια των θέσεων και δεσμεύθηκε να παρέμβει για το ζήτημα της Χειμάρρας.