Οι Έλληνες της Αυστρίας ενώνουν τη φωνή τους με αυτήν των εκατομμυρίων Ελλήνων για τη Μακεδονία

 

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί Φίλοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Διαπολιτιστικού Συλλόγου Μακεδονία Αυστρίας με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών στις 20 Ιανουαρίου 2019 και την επικείμενη κύρωσή της από τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αισθανόμαστε την ανάγκη να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτήν των εκατομμυρίων Ελλήνων, που αγωνιούν για την πατρίδα τους, για τον τόπο τους.

Σίγουρα κανείς δεν χαίρεται για τη φυσική και λεκτική βία, που οργισμένοι Έλληνες πολίτες δέχονται και ανταποδίδουν στους αντιπάλους τους. Σήμερα, χάρη στον υπερβάλλοντα ζήλο κάποιων «νεοφώτιστων οραματιστών» του Ελληνικού Έθνους, κινδυνεύει μια ολόκληρη χώρα να βρεθεί σε έναν φαύλο κύκλο μίσους και διχασμού.

Πώς μπορεί να αγνοείται το γεγονός ότι η Μακεδονία, το αγέρωχο πρόσωπο του Ελληνικού Βορά, φυλλομετρά ιστορικές και πολιτιστικές σελίδες τεσσάρων χιλιετηρίδων στον ελλαδικό χώρο;

Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη (11, 99) η επέκταση του Μακεδονικού Κράτους ξεκίνησε από τον τόπο ίδρυσής του (αρχές του 7ου αι. π.Χ.), την Πιερία –την περιοχή ανάμεσα στον Όλυμπο και τη θάλασσα, τον Πηνειό και τον Αλιάκμονα. Την ίδια περίοδο, ο Ησίοδος έγραφε ότι ο Μακεδών –ο γενάρχης των Μακεδόνων– και ο Μάγνης –ο γενάρχης των Θεσσαλών Μαγνήτων– ήταν αδέλφια και κατοικούσαν πέριξ της περιοχής της Πιερίας και του Ολύμπου. Οι βασιλείς μάλιστα της Μακεδονίας ήταν απόγονοι του Ηρακλή, ως Δωριείς (Θουκ. 11 99: «Τημενίδαι το αρχαίον όντες εξ Άργους»). Αυτές τις γραπτές μαρτυρίες επιβεβαιώνει και η αρχαιολογική έρευνα, με σειρά ευρημάτων που ήρθαν στο φως, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να αναγνωρίσουν τις σχέσεις της περιοχής με τη βορειοανατολική Πελοπόννησο κατά τη διάρκεια της τελευταίας μεγάλης περιόδου του μυκηναϊκού πολιτισμού!

Πώς μπορεί να αγνοείται το γεγονός ότι «η ιστορία της Μακεδονίας είναι γραμμένη με το αίμα όλων των Ελλήνων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εξαίρετος ιστορικός και συγγραφέας Σαράντης Καργάκος;

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, τον Φεβρουάριο του 2018, είχε επικρίνει με αυστηρότητα τις ελληνικές κυβερνήσεις για τη διαχείριση του Σκοπιανού τα τελευταία χρόνια, καταλογίζοντας μάλιστα στη σημερινή Αριστερά, έλλειψη πατριωτισμού καιεπικίνδυνους χειρισμούς στα εθνικά θέματα. Είχε υπογραμμίσει δε τη στάση του Υπεύθυνου Στρατηγού του ΕΛΑΣ, Ευάγγελου Καλαμπαλίκη, πως ως Αριστερός, έκλεισε τα σύνορα στις ομάδες ανταρτών του Λίτου, για να μην εισβάλουν στους νομούς Φλώρινας και Εδέσσης, κατά τη διάρκεια της υποχώρησης των Γερμανών από τον ελλαδικό χώρο. Τότε, η Αριστερά διαπνεόταν από πατριωτικό φρόνημα και αγωνιζόταν για την πατρίδα, την Μακεδονία, ως αναπόσπαστο τμήμα της.

Στο πύρινο κάλεσμά του στη σημερινή κυβέρνηση και όλους τους πολιτικούς, ζητούσε να σταθούν πάνω από κόμματα και ιδεοληψίες και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αγωνιζόμενοι για τη Μακεδονία.

Ο Σαράντης Καργάκος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες. Σε ένα προφητικό μήνυμά του, είχε πει ότι: «Πλησιάζει η ώρα που θα αποχωρήσω από τον μάταιο τούτο κόσμο και δεν θα ζήσω την Προδοσία έναντι της Μακεδονίας μας!»

Ευτυχώς, για Εκείνον τον Μεγάλο Έλληνα. Δυστυχώς για όλους εμάς.

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Αντιπρόεδρος

Δρ. Γεώργιος Πάντογλου                                                   Χαρίλαος  Ζήκος