Ιράν: Ετοιμαζόμαστε να εξαφανίσουμε το Ισραήλ

Τεχεράνη.– Με το ενδεχόμενο της γενικευμένης κλιμάκωσης , να είναι πιο πιθανό από ποτέ μόλις λίγες ώρες μετά τις θανατηφόρες αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων σε ιρανικές στρατιωτικές βάσεις, το Ιραν φαίνεται να επιλέγει την υιοθέτηση μιας άκρως πολεμικής ρητορικής, με τον επικεφαλής της αεροπορίας να δηλώνει πως ο στρατός της χώρας ήταν έτοιμος να πολεμήσει με στόχο τον “αφανισμό του Ισραήλ”.

“Είμαστε έτοιμοι για τον αποφασιστικό πόλεμο που θα φέρει την εξαφάνιση του Ισραήλ. Οι ένοπλες δυνάμεις μας προετοιμάζονται για την ημέρα εκείνη που το Ισραήλ θα καταστραφεί.”‘ Δήλωσε ο στρατηγός Aziz Nasirzadeh, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Υπενθυμίζεται πως τα ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα στόχευσαν σε αποθήκες ιρανικών όπλων, εγκαταστάσεις πληροφοριών και στρατόπεδο εκπαίδευσης κοντά στη Δαμασκό κατά τη διάρκεια του μαζικού βομβαρδισμού που σημειώθηκε.

Νωρίτερα, οι  ισραηλινές δυνάμεις άμυνας είχαν κατηγορήσει το Ιράν ότι βομβάρδισε προαύλιο χώρο στο χιονοδρομικό κέντρο Hermon.

Παράλληλα, οι αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ βομβάρδισαν πλήθος συριακών συστημάτων αεράμυνας, όπως επιβεβαιώθηκε από τον στρατό.

Kατά την διάρκεια της επίθεσης, δεκάδες συριακοί πύραυλοι εδάφους- αέρος πυροδοτήθηκαν και από την πλευρά τις Συρίας, παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις του Ισραήλ για αποχή από μια ενδεχόμενη αντεπίθεση.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, τέσσερις Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της σύρραξης αυτής.

Ο Εκπρόσωπος του Συριακού Παρατηρητηρίου Παρατηρητών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε επιπρόσθετα ότι επτά τουλάχιστον άλλα άτομα σκοτώθηκαν κατά την ισραηλινή έφοδο.

Πηγή: Times of Israel