Κρις Σπύρου: <Φοβούμαι πολύ ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει μπερδέψει τον πατριωτισμό με τον «εθνικισμό»>

Αθήνα.- Με δημόσια δήλωσή του ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης κύριος Κρις Σπύρου απαντά στα όσα περί “ακροδεξιών λαϊκιστών” είπε στο Γάλλο Πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν ο πρώτος τον ρώτησε σχετικά το συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου στην πλατεία Συντάγματος και στο οποίο ο ίδιος ο κ. Σπύρου ήταν κύριος ομιλητής. “Φοβούμαι πολύ ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει μπερδέψει τον πατριωτισμό με  τον «εθνικισμό».  Και  έχει μπερδέψει  τον ζήλο  της  υπεράσπισης  της  ελληνικότητας  της Μακεδονίας  με  τον «λαϊκισμό». Και ο κύριος Τσίπρας έχει μπερδέψει την ελεύθερη έκφραση συναισθήματος υπέρ της πατρίδας ως «άμυαλη» πράξη” σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κρις Σπύρου, στην δήλωσή του.

Ο κ. Σπύρου παραθέτει, μάλιστα, και μια σειρά από φωτογραφίες από το Συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος, που δημοσιεύθηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, και το οποίο συλλαλητήριο, όπως λέει,  “… με προγραμματισμένη ισχυρή ποσότητα χημικών, η οποία ερρίφθη” από την Αστυνομία, διαλύθηκε πριν προλάβει καν να ολοκληρωθεί η προσέλευση του πλήθους που ήταν μεγάλη.

Ολόκληρη η δημόσια δήλωση του Ελληνοαμερικανού πολιτικού ηγέτη κ. Κρις Σπύρου, έχει ως ακολούθως:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

 

Αθήνα, 13/2/2019

Δημόσια δήλωση του Ελληνοαμερικανού πολιτικού ηγέτη ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ

 

«Στις  20  Ιανουαρίου  2019,  ήμουν  ο  «Κύριος  Oμιλητής»  στο  συλλαλητήριο  κατά  της  λεγόμενης «Συμφωνίας των Πρεσπών», στην Πλατεία Συντάγματος των Αθηνών.

»Μόλις ξεκίνησα την ομιλία μου, «άρχισαν και τα όργανα». Τα όργανα ρίψης χημικών και φωτοβολίδων κρότου λάμψης. Η προγραμματισμένη ισχυρή ποσότητα χημικών, η οποία ερρίφθη, εξαπλώθηκε άμεσα σε όλο τον χώρο της Πλατείας Συντάγματος. Και επέβαλλε δύο φορές την διακοπή της ομιλίας μου.

»Σε πολύ λίγο χρόνο, οι τραγικές επιπτώσεις των χημικών και των δακρυγόνων, έφτασαν μέχρι και στην εξέδρα των ομιλητών, δυσκολεύοντας και την δική μου αναπνοή και όραση. Αυτό επέβαλλε αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας μου, σύμφωνα με την κρίση της Ασφάλειάς μου, να απομακρυνθώ από την εξέδρα και να μεταφερθώ σε ασφαλές σημείο. Με τα μάτια και την αναπνοή μου σε άθλια κατάσταση λόγω των χημικών.

»Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου πληροφορήθηκα, όπως πληροφορήθηκε και όλος ο κόσμος, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από άλλους διαδηλωτές, ότι χιλιάδες άλλοι παρευρισκόμενοι διαδηλωτές υπέφεραν ακόμα εντονότερα κι από εμένα, από τις επιπτώσεις των χημικών και των δακρυγόνων που είχαν χρησιμοποιηθεί από την Αστυνομία.

»Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, μερικές μέρες μετά το συλλαλητήριο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν. Στη δημόσια ερώτηση του Προέδρου Μακρόν, για το συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Πλατεία Συντάγματος, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας απάντησε: «Ήταν δύσκολα. Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της Συμφωνίας.»

»Στην ερώτηση του Προέδρου Μακρόν για το αν η πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν «υπέρ» της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Ναι, έτσι νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέφτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους».

»Φοβούμαι πολύ ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει μπερδέψει τον πατριωτισμό με  τον «εθνικισμό».  Και  έχει μπερδέψει  τον ζήλο  της  υπεράσπισης  της  ελληνικότητας  της Μακεδονίας  με  τον «λαϊκισμό». Και ο κύριος Τσίπρας έχει μπερδέψει την ελεύθερη έκφραση συναισθήματος υπέρ της πατρίδας ως «άμυαλη» πράξη.

»Θα ήθελα να υπενθυμίσω τον πρωθυπουργό κύριο Τσίπρα, ότι εγώ, ο Χρήστος «Κρις» Σπύρου, ο κύριος ομιλητής στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στις 20 Ιανουαρίου 2019, δεν είμαι ούτε «άμυαλος», ούτε «εθνικιστής», ούτε «λαϊκιστής», και ούτε «ακροδεξιός». Είμαι ένας απλός Έλληνας δημοκράτης, που εκφράζει ελεύθερα τις γνώσεις του και τα αισθήματά του για την Μακεδονία και την πατρίδα Ελλάδα, την γενέτειρά μου. Εκφράζω τις γνώσεις μου και τα αισθήματά μου για την Ελληνική Μακεδονία, όπως εκφράζω για πολλά χρόνια τώρα για την κατεχόμενη από την Τουρκία, Ελληνική Κύπρο. Όπως πιστεύω, ότι για τον ίδιο λόγο, εξέφραζαν τα αισθήματά τους και οι άλλοι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

»Εάν οι εικονιζόμενοι στις φωτογραφίες που παραθέτω, διαδηλωτές του συλλαλητηρίου της 20ης Ιανουαρίου 2019 στην Πλατεία Συντάγματος, που άκουσαν την ομιλία μου και υπέφεραν πνιγμένοι από τα δακρυγόνα και τα χημικά, είναι «άμυαλοι», «εθνικιστές», και «λαϊκιστές», εγώ με μεγάλη χαρά συντάσσομαι μαζί τους, φωνάζοντας με υπερηφάνεια, «ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.