Περισσότερες εκδηλώσεις για την “Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας”

Αθήνα.- Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας», με θέμα : «Το ταξίδι των ελληνικών ιδεών στον χώρο και τον χρόνο», που πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00 – 21:00 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13, Αθήνα).

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από: τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ), την Ελληνική Γλωσσική Κληρονoμιά (ΕΓΚ) και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος».

Συντονίστρια της εκδηλώσεως ήταν η Πρόεδρος του ΟΔΕΓ, Καθ. Αριστέα Τόλια, η οποία, έδωσε τον λόγο για σύντομο χαιρετισμό στους κ.κ. Νίκο Παπαποστόλου, Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονoμιάς, Κωνσταντίνο Καρκανιά, Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», Aleksandar Sunko, Πρέσβη της Κροατίας στην Ελλάδα, Anca Chisalita, Πολιτιστική Ακόλουθο της Ρουμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και Marina Shkurova, εκ μέρους του πρώην Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Vladimir Skourof.

Βάσει του προγράμματος η Πρόεδρος του ΟΔΕΓ, Καθηγήτρια Αριστέα Τόλια, παρουσίασε το θέμα του 5ου ΓΕΛ Πετρούπολης «Από τα κάτοπτρα του Αρχιμήδη στα σύγχρονα τηλεσκόπια» με υπεύθυνους καθηγητές τους κ.κ. Αγγελική Τερζή- Φιλόλογο και Ιωάννη Κανελλόπουλο – Φυσικό.

Ακολούθησε το 1ο Γυμνάσιο Ιλίου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Χριστίνα Κουτέλα, με θέμα : «Το ταξίδι των λέξεων στον χρόνο».

Ο Ρητορικός Όμιλος της Ραλλείου Σχολής Θηλέων Πειραιά, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ελένη Λαμπρινάκου -Φιλόλογο, παρουσίασε το δρώμενο «Ταξιδεύοντας στον χώρο και τον χρόνο του Νίκου Καζαντζάκη».

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «Θεμιστοκλής», με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Μαρία Στάβερη – Φιλόλογο, Ειρήνη Γουρνιεζάκη -Φιλόλογο και Ειρήνη Καρατζά – Φιλόλογο παρουσίασε το θέμα : «Το ταξίδι της έννοιας της τιμής στον χώρο και στον χρόνο».

Τα εκπαιδευτήρια «Η Ελληνική Παιδεία» – Λύκειο Μελισσίων, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Ειρήνη Αλεξίου – Φιλόλογο και Φλώρα Τζανακάκη -Φιλόλογο, παρουσίασαν το δρώμενο : «Πόλις, πολιτεία, πολίτης : έννοιες και ιδέες στον ελληνικό και παγκόσμιο χωροχρόνο».

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τα Εκπαιδευτήρια «ΔΟΥΚΑ» και υπεύθυνους καθηγητές τους κ.κ. Κορίνα Δρύλλη, Συντονίστρια Φιλολόγων Γυμνασίου- Υπεύθυνη Ομάδας Ρητορικής Γυμνασίου, Εύα Νικολαϊδου, Συντονίστρια Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Γυμνασίου, Πηνελόπη Μπέτσιου, Αναπληρώτρια Υπευθύνου Γυμνασίου και Αντώνη Ψύρη, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Εκπαίδευσης-Διευθυντή Γυμνασίου, όπου συνέβαλαν στην παρουσίαση του θέματος: «Δημοκρατία: Από την Αθήνα του Περικλή στον σύγχρονο κόσμο».

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον κ. Αντώνιο Ψύρη, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Εκπαίδευσης – Διευθυντή του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΔΟΥΚΑ», ο οποίος τόνισε την σημασία και την σπουδαιότητα της Ελληνικής Γλώσσας και την διδασκαλία αυτής.