Αντιπολίτευση κατά Κατρούγκαλου: Βάλε πάγο σε συμφωνίες για εθνικά ζητήματα

Πυρ ομαδόν στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο από την Αντιπολίτευση στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.Οι εκπρόσωποι των κομμάτων τόνισαν στον υπουργό πως πρέπει να μπει πάγος σε οποιαδήποτε συμφωνία επί εθνικών θεμάτων.Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να μπει στο ψυγείο η υπόθεση επέκτασης των υδάτων στο Ιόνιο αλλά και η όποια συμφωνία με την Αλβανία που θα οδηγήσει και στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γείτονος με την ΕΕ.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, προέταξε το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε χρονιά εκλογών και οι κινήσεις της κυβέρνησης δεν μπορούν να δεσμεύουν τις επόμενες.Από την πλευρά του, ο υπουργός, βγαίνοντας από τη συνεδρίαση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για υπονόμευση της συναίνεσης στα εθνικά θέματα, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει βάση του σχεδιασμού της την προώθηση των εθνικών θεμάτων.

Ο Μάριος Γεωργιάδης, βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, που συμμετείχε στο Συμβούλιο, τόνισε ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς η εξωτερική πολιτική της χώρας- ιδιαίτερα ενόψει εκλογών- θα πρέπει να αποτελεί προϊόν συνεννόησης όλων των πολιτικών κομμάτων. Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει σε μονομερείς αποφάσεις που δεσμεύουν την χώρα», σημείωσε ο κ Γεωργιάδης.

Στο Συμβούλιο που κράτησε περισσότερες από δύο ώρες συζητήθηκαν επίσης η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τα Ελληνοτουρκικά μετά και την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία.

Πηγή: skai.gr

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ