Πόλεμος δήμων για την επένδυση στο Ελληνικό

Αθήνα.-Η επένδυση στο Ελληνικό μπορεί να έχει καθυστερήσει χρόνια τώρα, αλλά οι όμοροι δήμοι συνεχίζουν να ερίζουν. Και μάλιστα φαίνεται ότι Αλιμος και Ελληνικό – Αργυρούπολη υψώνουν… λάβαρα πολέμου.

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης  Γιάννης Κωνσταντάτος ανέφερε ότι ο Δήμος Αλίμου με την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του Φορέα Κοινοχρήστων στην ανάπλαση του Ελληνικού στρέφεται εναντίον του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και κατά της επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο.

Ο κ. Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, αναφέρει: «Πριν από 2 χρόνια ο Δήμος Αλίμου προσέφυγε στο υπουργείο Εσωτερικών για να αλλάξει τα σύνορα των δήμων μας και να υφαρπάξει μέσα από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού δημοτική μας γη. Φυσικά, η προσπάθειά του έπεσε στο κενό, καθώς στηριζόταν σε έωλα στοιχεία.

Σήμερα, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, πάλι με μία εμμονή, προσφεύγει κατά του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού, ο οποίος ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, είναι νομικά και τεχνικά άρτια διατυπωμένος, έχει αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα προασπίζει τα συμφέροντα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αλλά και των όμορων δήμων στον βαθμό που τους αναλογούν».

Ο ίδιος στη συνέχεια προσθέτει: «Ο δήμαρχος Αλίμου, χρησιμοποιώντας στρεψόδικα μέσα, στρέφεται ουσιαστικά εναντίον του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος έχει την πλειοψηφία στον Φορέα και δικαιωματικά, καθώς το 90% της επένδυσης θα γίνει μέσα στα χωροταξικά και διοικητικά μας όρια.

Θα πρέπει επιτέλους ο δήμαρχος Αλίμου, ο οποίος έχει μία έδρα αναλογικά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, καθώς μόνο το 4% της νέας επένδυσης θα πραγματοποιηθεί μέσα στα διοικητικά όρια της πόλης του, να συνειδητοποιήσει ότι σε κάτι που δεν του ανήκει δεν μπορεί να έχει αξιώσεις. Δεν μπορεί το 4% να αξιώνει ισότιμη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων για τη λειτουργία της νέας πόλης μας.

Με την προσφυγή του αυτή δεν στρέφεται μόνο εναντίον του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, αλλά μπλοκάρει ουσιαστικά την επένδυση του Ελληνικού, καθώς η λειτουργία του Φορέα θεωρείται αναβλητική αίρεση προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα».