Η Boeing καθηλώνει όλα τα αεροσκάφη της 737 Μax 8 και 9 μετά τη συντριβή

Την καθήλωση όλων των αεροσκαφών της Boeing 737 Max 8 και 9 αποφάσισε η εταιρεία βάσει των νέων στοιχείων που ήρθαν στην επιφάνεια μετά την έρευνα που ακολούθησε τη συντριβή αεροσκάφους των Ethiopian Airlines.

Ο αμερικανικός κατασκευαστής αεροσκαφών δήλωσε ότι θα αναστείλει και τα 371 αεροσκάφη που διαθέτει και πραγματοποιούν ταξίδια.

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι νέα αποδεικτικά στοιχεία καθώς και πρόσφατα δορυφορικά δεδομένα οδήγησαν στην απόφαση προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων των Boeing 737 Max.

Η συντριβή αεροσκάφους τύπου Boeing την περασμένη Κυριακή στην Αντίς Αμπέμπα στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους.

Ήταν το δεύτερο δυστύχημα με 737 Max 8 μέσα σε πέντε μήνες μετά από τη συντριβή στην Ινδονησία τον περασμένο Οκτώβριο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 189 ανθρώπους.

Μετά το δυστύχημα πολλές χώρες αποφάσισαν να καθηλώσουν τα Boeing που διέθεταν.

Τι ανακάλυψε η FAA;

Η FAA διαθέτει μια ομάδα που ερευνά τα συντρίμμια στην περιοχή συντριβής του αεροσκάφους των Αιθιοπιακών Αερογραμμών η οποία συνεργάζεται με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών.

Ο αξιωματούχος της FAA, Dan Elwell, δήλωσε την Τετάρτη ότι «κατέστη σαφές σε όλα τα μέρη ότι το προφίλ της πτήσης του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines ήταν πολύ κοντά και συμπεριφέρθηκε πολύ παρόμοια μ αυτό της πτήσης της Lion Air».

Τόνισε ότι τα νέα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο έδαφος έκαναν ακόμη πιο πιθανό το προφίλ της πτήσης να είναι πολύ κοντά με αυτό της μοιραίας πτήσης της Lion Air 610.

Emergency Order effective immediately, prohibits the operation of Model 737-8 and 737-9 MAX airplanes by U.S. certificated operators.

Πηγή: skai.gr