“Στην Ελλάδα κάποιοι μιλούν άλλη γλώσσα” – Άμεση αντίδραση από ΥΠΕΞ

Συνεχίζονται τα προκλητικά αιτήματα από το κόμμα “Ουράνιο Τόξο” στη Βόρεια Μακεδονία. Μετά τα μακεδονικά σε σχολεία και εκκλησίες, τώρα μιλούν και για μειονοτικά χωριά στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ο εκπρόσωπος του Ζάεφ είπε ότι κάποιοι στην Ελλάδα μιλούν άλλη γλώσσα.

Σε ατόπημα υπέπεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος προκλήθηκε να αναγνωρίσει τη γλώσσα που συνδέει τους Σκοπιανούς με δήθεν Μακεδόνες του Αιγαίου. “Οι συγγενείς μας από το Αιγαίο μιλούσαν μακεδονικά;” ρωτήθηκε και απάντησε: “Κοιτάξτε, υπάρχει μια ορισμένη κατηγορία του πληθυσμού στην Ελλάδα που δεν μιλά την ελληνική γλώσσα αλλά μιλάει άλλη γλώσσα. Αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα καθορίσουν ποιος και τι γλώσσα μιλά”.

Με διάβημα απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας επαρκείς εξηγήσεις από τη σκοπιανή κυβέρνηση για το τι ακριβώς εννοούσε ο εκπρόσωπός της.

Δύο σημεία ενόχλησαν την Αθήνα, το πρώτο ότι ο κ. Μποσνιακόφσκι ανέφερε ότι κάποιοι δεν μιλούν ελληνικά στην Ελλάδα, δεν θα κατονομάσω τη γλώσσα. Και το δεύτερο, σε άλλη αποστροφή της τοποθέτησής του, ότι δεν θα παρέμβει στο αίσθημα αυτοπροσδιορισμού κάποιων κοινωνικών ομάδων, εννοώντας εντός Ελλάδας.