Μητσοτάκης σε Έλληνες του εξωτερικού: Ελάτε να ψηφίσετε

Για την περιβόητη τροπολογία «Κουντουρά» τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας πως οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι και υποψήφιοι για την Ευρωβουλή, δεν θα την αξιοποιήσουν. Ταυτόχρονα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Οι βουλευτές μας δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας «Κουντουρά», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκδήλωση «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain», και πρόσθεσε ότι «αυτό που έκανε ο Αλ. Τσίπρας είναι βαθιά ανήθικο και επιβεβαιώνει την πολιτική συναλλαγή».

Κατά τα άλλα ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως το 2019 θα είναι η χρονιά της ΝΔ. «Η νίκη έρχεται και στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκογές. Όσοι δεν έχετε τη βεβαιότητα ότι θα έρθετε να ψηφίσετε, να εγγραφείτε στους εκλογικούς καταλόγους εδώ, δεν είναι μόνο οι ευρωεκλογές, στις περιφερειακές έχουμε δώσει πολιτικό χρώμα. Μακάρι να έρθουν οι εθνικές εκλογές να έρθουν ακόμη και σε ένα μήνα, να κάνετε τον κόπο και να έρθετε, γιατί είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να έρθετε στην Ελλάδα για να ψηφίσετε στις εθνικές εκλογές και να στείλετε μια απάντηση στον εμπαιγμό μιας κυβέρνησης, που στα λόγια μιλά για ψήφο Ελλήνων εξωτερικού, αλλά στην πράξη δεν κάνει τίποτε».

Αναφερόμενος στο θέμα της απομάκρυνσης του Βίκτορ Όρμπαν και του κόμματός του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν η πρώτη που έστειλε επιστολή στο ΕΛΚ για τον Ούγγρο πρωθυπουργό.

Ακόμα, σημείωσε ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα έχουν και δημοψηφισματικό χαρακτήρα, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στον Αλ. Τσίπρα στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία. «Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος, η τιμωρία του κ. Τσίπρα περνάει από την ενίσχυση της ΝΔ», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τους πολίτες, υπερφορολόγησε, έφερε τη συμφωνία των Πρεσπών, δίχασε τους έλληνες με πρωτοφανή τρόπο στα χρονικά της μεταπολίτευσης».