Νορβηγία: Συνεχίζεται με επιτυχία η εκκένωση στο κρουαζιερόπλοιο

Οι νορβηγικές αρχές συνεχίζουν έως αυτήν την ώρα την θεαματική επιχείρηση εκκένωσης με ελικόπτερα των περίπου 1300 επιβαινόντων ενός κρουαζιερόπλοιου, που υπέστη μηχανική βλάβη, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας.

Το πλοίο Viking Sky εξέπεμψε σήμα κινδύνου νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Γύρω στις 2100 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας), 136 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από το πλοίο, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στα ελικόπτερα ένας προς ένας, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του Κέντρου Διάσωσης της νότιας Νορβηγίας, ο Περ Φζελντ.

Οι επιβάτες προέρχονται από 16 διαφορετικές χώρες. Πολλοί από αυτούς είναι βρετανικής και αμερικανικής υπηκοότητας, επισήμανε ο Φζελντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα. Στο πλοίο, «οι επιβαίνοντες είναι ασφαλείς» διαβεβαίωσε ο αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία κι η δεύτερη μηχανή του κρουαζιερόπλοιου, προκειμένου να μπορέσει να φύγει από το σημείο.

Μεταξύ των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν, οκτώ έχουν τραυματιστεί, τρεις εκ των οποίων σοβαρά, μεταδίδουν νορβηγικά ΜΜΕ.Στα πλάνα που προβάλλουν τοπικά ΜΜΕ διακρίνονται επιβάτες να επιχειρούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους παρά το γεγονός ότι το πλοίο τραντάζεται και τα έπιπλα μετακινούνται.

«Είχαμε καθίσει για να γευματίσουμε όταν άρχισε το πλοίο να τραντάζεται» αφηγήθηκε ο Αμερικανός Τζον Κάρι.

«Νερό άρχισε να μπαίνει στο πλοίο. Επικράτησε χάος» συνέχισε.

Πηγή: http://www.skai.gr