Δηλώσεις στην Panhellenic Post για την απώλεια του Παναγιώτη Μακριά

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Για το θάνατο του Παναγιώτη Μακριά, δημοσιογράφου – εκδότη στην Νέα Υόρκη του

Ο Παν. Μακριάς.

μηνιαίουπεριοδικού “Estiator”, μίλησαν ομογενείς στην Panhellenic Post εκφράζοντες τη λύπη τους για την απώλεια που φτωχαίνει τον χώρο της απόδημης δημοσιογραφίας.

Οι δηλώσεις

 

 

 

Κρις Σπύρου:

Ο ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης Κρις Σπύρου, δήλωσε στην Panhellenic Post:

Ο Κρις Σπύρου

“Ο Παναγιώτης ήταν Έλληνας πατριώτης. Ήταν αξιοπρεπής. Ήταν Κύριος. Ήταν οικογενειάρχης. Ήταν Έλληνας πατέρας. και ήταν ελληνοαμερικανός με όλη τη σημασία της λέξης.

Ο Παναγιώτης Μακριάς ήταν και έντιμος δημοσιογράφος.

Τα συλληπητήριά μου στην οικογένειά του και αιωνία να είναι η μνήμη του.

Καλή ανάπαυση να έχει η ψυχή του φίλου μου, Παναγιώτη”.

Δημήτρης Καυχίτσας

Ο πρόεδρος του  Φιλανθρωπικoυ Ιδρύματος του Πανγκριγκόριαν Αμερικής,  Δημήτρης Καυχίτσας , εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο του Παναγιώτη Μακριά και τα ειλικρινή και εκ βάθους καρδίας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Όλγα Σαραντοπούλου

Η Όλγα Σαραντοπούλου.

Εξάλλου, σε  δήλωσή της προς την panhellenicpost.com η εκλεγμένη παγκόσμια Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, δήλωσε τα ακόλουθα για τον αδόκητο θάνατο του Παναγιώτη Μακριά:

«Ο  καταξιωμένος δημοσιογράφος, Παναγιώτης Μακριάς, υπηρέτησε με ευσυνειδησία για πολλές δεκαετίες την ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, είτε ως  στενότερος συνεργάτης του αείμνηστου εκδότη του Εθνικού Κήρυκα Μπάμπη Μαρκέτου είτε ο ίδιος ως εκδότης πλέον των περιοδικών «Νέα Υόρκη» και «Estiator».

Η πολύχρονη προσφορά του στον χώρο της απόδημης δημοσιογραφίας, συνέβαλε στη σύσφιξη των σχέσεων ομογένειας ελληνικού κέντρου και, αφετέρου, στην ενημέρωση των αποδήμων.

Εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και εύχομαι να συνεχίσουν το έργο του οι δύο του κόρες, που όπως μαθαίνω καταλείπει».

Νίκος Αποστολόπουλος

Ο πρόεδρος του Hellenic Congress of America, Νίκος Αποστολόπουλος, για την απώλεια του Παναγιώτη Μακριά, δήλωσε στην Panhellenic Post:

Ο κ. Νίκος Αποστολόπουλος.

«Ο Παναγιώτης Μακριάς, με το περιοδικό «Estiator”, βοήθησε και βοηθάει τους  Ελληνοαμερικανούς  εστιάτορες οι οποίοι χρόνια περίμεναν ένα περιοδικό με θεματολογία γύρω από τις επιχειρήσεις εστιατορίων.

Πράγματι,  ο «Estiator»  έδωσε μία νέα δυναμική στο επάγγελμα. Όχι μόνον έκανε γνωστά στο ευρύτερο αμερικανικό κοινό τα ελληνικά εστιατόρια, αλλά κατέστησε ευρέως γνωστό  και το ελληνικό μενού, τη μεσογειακή διατροφή,  δημοσιεύοντας συνταγές τόσο από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα όσο και σύγχρονες. Επίσης δημοσίευε άρθρα χρήσιμα για την ομογένεια.

Ελπίζω το περιοδικό να συνεχίσει την πορεία και την προσφορά του στους Έλληνες εστιάτορες και γενικότερα στην ελληνική Ομογένεια των ΗΠΑ.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Στο μεταξύ η οικογένεια σεβόμενη την τελευταία επιθυμία εκλιπόντος, αποφάσισε να απευθύνει σε στενό οικογενειακό κύκλο τον ύστατο χαιρετισμό.