Καταδρομική επίθεση με μπογιές στο σπίτι του αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

Συνεχής ενημέρωση

Επίθεση πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων με στόχο την κατοικία του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στους Αμπελόκηπους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα 10 ατόμων, πλησίασε στην πρεσβευτική κατοικία και εκτόξευσε μπογιές και ένα καπνογόνο.

Εν τω μεταξύ, άγνωστοι είχαν ρίξει καπνογόνο πριν από περίπου τρεις μήνες στην αμερικανική πρεσβεία στην είσοδο του γκαράζ ενώ το σπίτι του πρέσβη γίνεται στόχος επίθεσης για τρίτη φορά.

Την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνο στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ ανέλαβε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

Με κείμενο που ανήρτησε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας ζητάει να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Οι πιέσεις από την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Εξάλλου, το Υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Τέλος, ο ίδιος ο Αμερικανός Πρεσβευτής στην Ελλάδα, με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία».

Πηγή: skai.gr