Τσίπρας: Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας

«Την Κυριακή ζητάμε την εμπιστοσύνη στο σχέδιο και στα μέτρα ελάφρυνσης που εφαρμόσαμε και σε όσα αναγγείλαμε, τη δύναμη για να μη μπορέσει κανείς να μας εκβιάσει, να μη μπορέσει κανείς να μας τα πάρει πίσω» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Σύνταγμα, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πριν τις κάλπες της Κυριακής.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας», υπογράμμισε. «Αποφασίζουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθεί η χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο».

Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο Κυριάκο Μητσοτάκη και στο πρόγραμμα της ΝΔ που «είναι σχέδιο επιστροφής των μνημονιακών πολιτικών, που αδικεί κατάφωρα τους πολλούς και ευνοεί σκανδαλωδώς τις ελίτ».

Αντίθετα, τόνισε, «η δική μας Ελλάδα, είναι η Ελλάδα των πολλών» σημειώνοντας πως αυτό περιλαμβάνει μόνιμα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των πολλών, αποκατάσταση των αδικιών που μας έφερε η κρίση.

Για αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ μια πανίσχυρη κοινωνική πλειοψηφία για να γίνει πράξη, υπογραμμίζοντας ότι με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν θα μπορέσει να τα αμφισβητήσει, κανείς τεχνοκράτης της ευρωπαϊκής τραπεζοκρατίας, κανείς μιντιάρχης της ελληνικής ολιγαρχίας, κανείς τραπεζίτης κεντρικός ή μη δεν θα μπορέσει να σηκώσει ανάστημα σε αυτό το σχέδιο».

«Οι δύο μέρες που έμειναν είναι καθοριστικές για να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη για τον λαό μας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του και είπε ότι αυτά τα χαμόγελα που βλέπει απόψε θα τα ξαναδεί την Κυριακή, επαναλαμβάνοντας ότι η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η παρουσία του κόσμου στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το «μήνυμα νίκης» που στέλνει η αποψινή συγκέντρωση θα φτάσει στην κάλπη την Κυριακή, σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη» τόνισε.

Επανατοποθέτησε δε τις βουλευτικές εκλογές το Φθινόπωρο, παρά το παράθυρο που άνοιξε το πρωί για διεξαγωγή των εκλογών νωρίτερα σε περίπτωση που αυτό επιτάσσει το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής.

«Η τελική απάντηση θα δοθεί το φθινόπωρο, στον δεύτερο μεγάλο γύρο, στη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών , για τη νέα μεγάλη νίκη του λαού μας, για τη νέα προοπτική της νέας τετραετίας».

«Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού»

«Η σημερινή σας παρουσία δεν θυμίζει συγκέντρωση ευρωπαϊκών εκλογών, η σημερινή σας παρουσία είναι ένα ξέσπασμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, ξέσπασμα αυτοπεποίθησης, ελπίδας και ανατροπής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες που είχαν κατακλύσει την Πλατεία Συντάγματος.

«Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το μέγεθος των συγκεντρώσεων που είχε στις περιοδείες του ανά τη χώρα.

Σημείωσε ότι αυτές τις μέρες εκείνοι «παίρνουν την απάντηση τους, όπως και το 2015, έτσι και σήμερα».

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας», υπογράμμισε. «Αποφασίζουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθεί η χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο».

Τα μνημόνια τελείωσαν, η κοινωνία μπορεί σιγά σιγά να ανασαίνει ξανά

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι όταν ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση «παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και λεηλατημένη, έναν λαό ταπεινωμένο».

Μιλώντας για την εικόνα της χώρας τότε έκανε λόγο για «τιμωρία που επέβαλαν στους πολλούς, στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία της πατρίδας μας, το παλιό πολιτικό κατεστημένο και οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της ευρωπαϊκής τραπεζοκρατίας, για να σώσουν τις δικές τους τράπεζες όπως πρόσφατα ομολόγησαν οι ίδιοι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ».

Σημείωσε ότι τότε η κυβέρνηση πάλεψε μαζί με τον λαό, αναγκάστηκε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό, «για να μπορούμε σήμερα μαζί να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά».

«Σήμερα αισθανόμαστε όλοι μαζί δικαιωμένοι, γιατί η Ελλάδα δεν είναι πια στον ασφυκτικό κλοιό των δανειστών, η οικονομία βγήκε από το φαύλο κύκλο και ανακάμπτει και η κοινωνία μπορεί σιγά σιγά να ανασαίνει ξανά».

Δώσαμε και κερδίσαμε πολλές μάχες για τους πολλούς

«Τώρα μπορούμε πια να είμαστε εμείς αυτοί που θα ορίζουμε το μέλλον μας και να κυβερνάμε με βάση τις δικές μας προτεραιότητες και όχι τις υποδείξεις των δανειστών και τώρα έχουμε τη δύναμη να στηρίξουμε, με δημοσιονομική ασφάλεια τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι «δεν ήταν βέβαιο και δεδομένο όταν σφίγγαμε τα δόντια να καθαρίσουμε εμείς, μαζί σας, τα σπασμένα άλλων, τα σπασμένα δεκαετιών, ότι θα φτάναμε σε ξέφωτο σήμερα», ότι «δεν ήταν δεδομένο ότι θα τελείωναν τα μνημόνια και θα ανέκαμπτε η χρεοκοπημένη οικονομία», όμως το κατάφερε η κυβέρνηση επειδή από την αρχή δούλεψε με σχέδιο.

«Όμως το μεγαλύτερο κατόρθωμα δεν ήταν ότι πετύχαμε την ανάσταση της οικονομίας και την έξοδο από τα μνημόνια. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν ότι όλα αυτά τα πετύχαμε, ενώ ταυτόχρονα δώσαμε και κερδίσαμε πολλές μάχες για τους πολλούς και που τότε φαίνονταν χαμένες, αλλά που τις δώσαμε με πίστη και αποφασιστικότητα κόντρα στη τρόικα και του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού».

Σημείωσε ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν ότι κατάφερε η κυβέρνηση μέσα σε δημοσιονομική ασφυξία να βρει πόρους για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και να στηρίξει την κοινωνία, με τις πρωτοβουλίες για την δημόσια υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων «που επέβαλαν τα γεράκια του ΔΝΤ» από 1/1/2019.