Την 7η Ιουλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εθνικές εκλογές

Στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν τελικά οι πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δ. Τζανακόπουλο.

Σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου, ο χρόνος του προεκλογικού αγώνα είναι ο κύριος λόγος που η κυβέρνηση επέλεξε την συγκεκριμένη ημερομηνία. Ακόμα και αυτή η μια εβδομάδα παραπάνω είναι πολύτιμος προεκλογικός χρόνος για την κυβέρνηση.

Το δεύτερο επιχείρημα σχετικά με την επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας είναι ότι στην κυβέρνηση θέλουν να πάρουν μια κάποια χρονική απόσταση από το βράδυ των ευρωεκλογών και τα αρνητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελέσματα. Από τη μια θέλουν να ξεχαστούν και από την άλλη να δουν πως θα μπορέσουν να διορθώσουν κάποια πράγματα.

Το βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι το πως θα καταφέρει να ανακόψει την αυτοδυναμία που θέτει ως βασικό της στόχο η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι λόγω των καλοκαιρινών αδειών που ξεκινούν από την 1η Ιουλίου θα υπάρξει μεγάλη αποχή η οποία θα κόψει ικανές δυνάμεις από τη Νέα Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι το επίσημο επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου επειδή τότε ολοκληρώνονται οι πανελλήνιες εξετάσεις και δεν πρέπει να διαταραχθεί η διαδικασία.

Πηγή: skai.gr