Μητσοτάκης: Μπορούμε να πείσουμε περισσότερους Έλληνες – και τις αγορές

Βρυξέλλες.- Στο τρίπτυχο δουλειές, μείωση φόρων, ενίσχυση της ασφάλειας θα βασιστεί –τουλάχιστον στην αρχή- ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να κερδίσει και τις εθνικές εκλογές.

Ένα πρώτο στίγμα για το πως θα πορευθεί το επόμενο διάστημα, έδωσε από τις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής του  Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την στρατηγική που θα ακολουθήσει ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η επικράτηση στις Ευρωεκλογές ήταν το πρώτο βήμα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή και ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει την στρατηγική που ακολούθησε έως τώρα.

«…αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τις δυνάμεις των άκρων και του λαϊκισμού, εστιάζοντας στα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους Έλληνες: πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις, πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές, πώς θα μειώσουμε τους φόρους, πώς θα αισθάνονται ξανά ασφαλείς στις γειτονιές τους. Καθώς οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές, θα εργαστούμε σκληρά ώστε να πείσουμε τους Έλληνες ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ερώτηση για το πως βλέπουν οι αγορές τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι αγορές αναζητούν πολιτική σταθερότητα και ότι οι πολίτες εντός και εκτός της χώρας γνωρίζουν ότι η πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ είναι η ανάπτυξη της οικονομίας, μέσω και της προσέλκυσης περισσότερων επενδύσεων.

«Έχουμε θέσει ως στόχο να επιτύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% και γνωρίζουμε πως θα τον κάνουμε πράξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

HuffPost Greece

Στο κλειστό γεύμα με τους Ευρωπαίους ηγέτες των κομμάτων που συναπαρτίζουν το ΕΛΚ, αναμένεται να συζητηθεί η προτεραιότητα που πρέπει να θέσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την προεδρία της Κομισιόν, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στηρίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ.

Την ίδια ώρα φαίνεται ξεκάθαρα η ενίσχυση του ευρωπαϊκού προφίλ του προέδρου της ΝΔ, καθώς μετά την επικράτηση του κόμματος στις Ευρωεκλογές, η Πειραιώς λαμβάνει πλήθος αιτημάτων από τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης για συνεντεύξεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και όπως λένε στελέχη της ΝΔ, αυτό γίνεται γιατί ”βλέπουν” στο πρόσωπο του τον επόμενο πρωθυπουργό.

πηγή:HuffPost Greece