Διαφωνίες υπουργών στο υπουργικό. Αποχωρεί από την πολιτική ο Πιτσιόρλας- Διαφώνησαν, Σταθάκης, Δραγασάκης και Βίτσας

Δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας. Ο κ. Πιτισιόρλας νωρίτερα, στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, είχε εκφράσει τη διαφωνία του, τόσο ως προς το χρόνο, όσο και ως προς τα πρόσωπα που επελέγησαν για την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Ο κ. Πιτσιόρλας, επέμεινε μέχρι τέλους στις αντιρρήσεις τους και έτσι αμφισβειτείται το ομόφωνος της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου.

Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος σε δημοσιογράφους με τους οποίους και συνομίλησε κατά την αποχώρηση του από το Υπουργικό Συμβούλιο, δηλώνοντας την πρόθεση του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και να αποχωρήσει από την πολιτική
Την ίδια διαφωνία για το δικαστικό  εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης. Επιφυλάξεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της δικαιοσύνης σύμφωνα πάντα με πληροφορίες εξέφρασαν και ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης αλλά και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Πηγή: skai.gr
Αργά το βράδυ έγινε η ακόλουθη δήλωση εκ μέρους του κ. Πιτσιόρλα: «Η απόφασή μου να μην κατέλθω ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές είναι ειλημμένη εδώ και αρκετό καιρό και σε τίποτα δεν σχετίζεται με τη σημερινή συζήτηση. Άλλωστε ούτε σήμερα είμαι βουλευτής, γεγονός που δεν εμπόδισε να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
php