Το ΚΙΝΑΛ εκτόπισε τον Βενιζέλο επιλέγοντας τον Καμίνη για το επικρατείας

Αθήνα.-Τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη θα θέσει το Κίνημα Αλλαγής στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας, όπως ανακοινώθηκε ουσιαστικά δρομολογώντας την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την παράταξη.

Μέχρι χθες όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν πως η θέση θα δινόταν στον κ. Βενιζέλο.

Την αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ προανήγγειλε ο πρώην επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως πλέον έχει την δυνατότητα να υπερασπιστεί τις θέσεις του «χωρίς κομματικές δεσμεύσεις», ενώ άφησε αιχμές πως οι χειρισμοί της ηγεσίας μετατρέπουν την παράταξη σε «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος κάνει γνωστό πως συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με την κ. Γεννηματά, η οποία του μετέφερε πως έχουν διαφορές όσον αφορά την γραμμή του ΚΙΝΑΛ.

Αναφέρει πως η κ. Γεννηματά του προσέφερε την τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, εξηγώντας πως είχε δεσμευτεί να προσφέρει την πρώτη θέση σε «άλλο πρόσωπο».

Στις προηγούμενες γενικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2015, η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε εκλέξει έναν βουλευτή επικρατείας, σε σύνολο 12 εδρών.

«Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι [η κ. Γεννηματά] αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει ο κ. Βενιζέλος.

Άγνωστο παραμένει πού θα κατέλθει υποψήφιος ο κ. Βενιζέλος και εάν θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος.

Πηγή: skai.gr