Τετ α τετ Μητσοτάκη – Μέρκελ: «Η ΕΕ πρέπει να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία -Στηρίζουμε Βέμπερ»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε τετ α τετ συνάντηση με την Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως είχε προγραμματιστεί.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι καιρός για πράξεις και όχι για λόγια, αναφερόμενος για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο:

«Η Ελλάδα κατευθύνεται προς τις εθνικές εκλογές μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον, γεμάτο προκλήσεις. Στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία επιδεικνύει απόλυτη ασέβεια στο διεθνές δίκαιο, καταπατώντας θεμελιώδη δικαιώματα της Κύπρου μέσα στην ΑΟΖ της. Αυτές οι προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εφόσον συνεχιστούν η ΕΕ πρέπει να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι καιρός για πράξεις και όχι μόνο για λόγια. Καθώς προχωράμε προς τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, η Ελλάδα είναι έτοιμη για μία κυβέρνηση που θα υλοποιήσει περισσότερες επενδύσεις , περισσότερες δουλειές, που θα προχωρήσει στην μείωση φόρων, στην ανάπτυξη. Η ΝΔ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην πρόκληση και να επαναφέρει πλήρως την αξιοπιστία της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας τις δηλώσεις του στα αγγλικά.

Για την υποψηφιότητα Βέμπερ

«Στηρίζουμε πλήρως την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν. Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα του ευρωπαικού κοινοβουλίου. Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι επιδιώκουμε την προεδρία της επιτροπής. Ο κ.Βέμπερ, τον οποίο έχω υποστηρίξει προσωπικά, εξελέγη από το ΕΛΚ ως υποψήφιος από ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο και εξαρτάται από εμάς, από το ΕΛΚ, να καθορίσουμε ποιός είναι ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν».