Λουξεμβούργο: Ανακοίνωση Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας

Λουξεμβούργο.- Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας Λουξεμβούργου για την επόμενη σχολική χρονιά 2019-2020, στα τμήματα Δημοτικού, Γυμνασίου/Λυκείου και Ενηλίκων.
Το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και η φοίτηση των παιδιών είναι δωρεάν. Απευθύνεται στα παιδιά μικτών γάμων και στα παιδιά των ομογενών που φοιτούν σε σχολεία δημόσια ή ιδιωτικά όπου η διδασκαλία δεν γίνεται στην ελληνική γλώσσα. Στο Σχολείο γίνονται δεκτοί μαθητές από την ευρύτερη περιοχή, Λουξεμβούργου, Βελγίου, Γαλλίας. Μπορούν να λειτουργήσουν και τμήματα για αλλογενείς μαθητές που ενδιαφέρονται να μάθουν την ελληνική ως ξένη γλώσσα ανάλογα με τον αριθμό των εγγραφών.
Η έδρα του σχολείου είναι στην οδό Pulvermuhle 3, στον πρώτο όροφο του κτιρίου, ακριβώς πάνω από την Ελληνική Εκκλησία. Τα μαθήματα για τα τμήματα των παιδιών γίνονται σε αίθουσες που μας διατίθενται από το Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργου Ι, στο Kirchberg.

Οι νέοι μαθητές και ενήλικες που ενδιαφέρονται να εγγραφούν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την εκπαιδευτικό:
Φρυγανά Μαρία (00352) 24527898 & 621291076, ngkolas@pt.lu ή mfrygana@gmail.com