Προπαγανδιστικό σόου της Άγκυρας με φωτογραφίες από τις γεωτρήσεις και πολεμικά πλοία

Παρά την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, παρά τη διεθνή απομόνωση και τις πιέσεις, αλλά και τις απειλές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις, δεν ιδρώνει το αυτί των Τούρκων. Και αυτό γιατί, επιστρατεύοντας τα μέσα προπαγάνδας που έχουν στη διάθεσή τους στήνουν νέο επικοινωνιακό σόου με τα γεωτρύπανα Γιαβούζ και Φατίχ καθώς επίσης και το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας λοιπόν, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter, φωτογραφίες από τα πλωτά γεωτρύπανα Γιαβούζ και Φατίχ και το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός, τα οποία συνοδεύουν πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Η επίμαχη προπαγανδιστική ανάρτηση, έρχεται λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ. «Οσον αφορά τις πηγές των υδρογονανθράκων, όσο η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συμπεριλαμβάνει τους Τουρκοκυπρίους στον διαμοιρασμό των εσόδων και στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και όσο δεν διασφαλίζει τα δικαιώματά τους, η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Τουρκοκυπριακού λαού γύρω από το Νησί, όπως προστατεύει τα δικά της δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Ερντογάν.

Είχαν προηγηθεί οι νέες απειλές του εκπροσώπου του Ερντογάν Ομέρ Τσελίκ κατά του νέου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Ειδικότερα, δήλωσε πως το ύφος της ανακοίνωσης του ελληνικού ΥΠΕΞ δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε και δεν είναι διπλωματικό, διαμηνύοντας ότι «η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη» και ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε την Ελλάδα πως «αν συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, δεν θα έχει καλά αποτελέσματα».

Νωρίτερα, είχε εκδοθεί  ανακοίνωση -απάντηση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, όπου η Ελλάδα αναφερόταν ως «κακομαθημένο»  παιδί της Ευρώπης και η Κύπρος «άτακτο», με τους Τούρκους να κατηγορούν τις δύο χώρες ότι προκαλούν αστάθεια στην περιοχή!