Ερντογάν: Η Ελλάδα και η Κύπρος συνεχώς κουνούν τη “δαμόκλειο σπάθη” πάνω από το κεφάλι μας

“Η Τουρκική Δημοκρατία δεν είναι ένα μικρό κράτος σαν την Ελλάδα, δημιουργήθηκε με τις νίκες που καταγράψαμε εναντίον τεράστιων δυνάμεων που έστειλαν εναντίον μας”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας την Κυριακή σε εκδότες και καναλάρχες στην Κωνσταντινούπολη.

“Και οι δοκιμασίες μας δεν τελείωσαν ποτέ. Παρά τις πολιτικές και στρατιωτικές συμφωνίες που κάναμε με τη Δύση, είναι γεγονός ότι βλέπουμε και πάλι οι μεγαλύτερες απειλές να προέρχονται από εκείνη. Πρόκειται για πολιτικές απειλές, οικονομικές, πολιτισμικές, σε κάθε επίπεδο… Η Ελλάδα και έπειτα η Ε/Κ Διοίκηση Νότιας Κύπρου συνεχώς κουνούν τη Δαμόκλειο Σπάθη πάνω από το κεφάλι μας”, ανέφερε ο Ερντογάν.

“Την ίδια ώρα, η Ελλάδα στέλνει θετικά μηνύματα όσον αφορά στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σχολιάζοντας το αν έχει αλλάξει η στάση των ηγετών του κόσμου σχετικά με τους γκιουλενιστές, ο Ερντογάν αναφέρθηκε κυρίως στην Ελλάδα, λέγοντας ότι “εκπέμπει θετικά μηνύματα” στο θέμα αυτό.

“Κάποιοι έχουν δείξει αλλαγή, κάποιοι όχι. Μερικές χώρες είναι πιο αποφασιστικές. Μάλιστα κάποιες έχουν συλλάβει αρχηγούς της οργάνωσης (FETÖ) και μας τους έχουν στείλει. Στα Βαλκάνια υπάρχει μία θετική αλλαγή στάσης. Χάνουν πολύ μεγάλη δύναμη και κύρος οι γκιουλενιστές. Μιλήσαμε για αυτό το θέμα και στη Σύνοδο των G-20. Και υπάρχουν χώρες από τις οποίες έχουμε δει αποτελέσματα. Και από την Ελλάδα τώρα λαμβάνουμε θετικά μηνύματα. Αν υπάρξει μία σοβαρή ώθηση σε αυτό το θέμα από την Ελλάδα, τότε θα ξεκινήσει πολύ πιο γρήγορα και θετικά η λύση του ζητήματος”.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: sigmalive.com