Τέξας: Αντιμέτωπος με την εσχάτη των ποινών ο μακελάρης του Ελ Πάσο

Οι αρχές του Τέξας ανακοίνωσαν σήμερα πως πρόκειται να εισηγηθούν την ποινή του θανάτου κατά του δράστη της ένοπλης επίθεσης στο Ελ Πάσο, από την οποία βρήκαν τον θάνατο 20 άνθρωποι το Σάββατο σε εμπορικό κέντρο της πόλης.

«Η κατηγορία που θα προτείνει η Πολιτεία είναι η εσχάτη των ποινών και ως εκ τούτου η εκτέλεση του κατηγορουμένου, θα ζητήσουμε τη θανατική ποινή», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας Χάιμε Εσπάρσα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται πως 20 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και ακόμη 26 τραυματίστηκαν στηχθεσινή επίθεση ενόπλου σε πολυκατάστημα στο Ελ Πάσο του Τέξας, με τον κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ να κάνει λόγο για «μία από τις πιο φονικές ημέρες στην ιστορία της πολιτείας».

Το μακελειό έλαβε χώρα στοπολυκατάστημα Walmart κοντά στο εμπορικό κέντρο Cielo Vista Mall, λίγα μίλια από τα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού.

Ένα κείμενο που αποδίδεται στον δράστη κυκλοφορεί ήδη στο Διαδίκτυο. Καταγγέλλει την «εισβολή των ισπανόφωνων στο Τέξας» καιαναφέρεται στη σφαγή που διέπραξε λευκός ρατσιστής σε τεμένη στην Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας (15η Μαρτίου, 51 νεκροί).

 naftemporiki.gr