“Πέταγε” με τον Αντετοκούνμπο η Εθνική Μπάσκετ

Άπαντες περίμεναν με αγωνία να τον δουν να αγωνίζεται με τη γαλανόλευκη φανέλα. Ο MVP του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο με τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο «δικός μας» Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχασε την ευκαιρία να δικαιώσει τις προσδοκίες: 19 πόντους από 5/7 δίποντα και 9/10 βολές, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 μπλοκ σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Στην αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ουγγαρία, για την πρώτη μέρα του Διεθνούς Τουρνουά Aegean που διεξάγεται στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου Κρήτης, ο παγκοσμίου φήμης Giannis, έχοντας στο πλευρό του τον εξίσου πολύτιμο Γιάννη Μπουρούση και τον Γιώργο Πρίντεζη οδήγησαν την Εθνική μας σε μια άνετη επικράτηση (83-59) κόντρα στην σαφώς πιο αδύναμη Ουγγαρία.

Το κλειστό του Ηρακλείου γέμισε ασφυκτικά και τα βλέμματα στράφηκαν όλα σε εκείνον. Στο παιδί «θαύμα» του ελληνικού μπάσκετ που πλέον βρίσκεται στις υπηρεσίες της Εθνικής μας και… εις αύριον τα σπουδαία.

Ενδεικτική είναι επίσης η εικόνα μετά το τέλος του αγώνα, με τους Ούγγρους να του ζητάνε αυτόγραφα, υπενθυμίζοντας σε εμάς και σε όλο τον κόσμο ότι το γεγονός πως έχουμε έναν τέτοιο παίκτη στις τάξεις μας, MVP του NBA ΓΑΡ, είναι κάτι περισσότερο από σημαντικό. Και αυτός είναι ο λόγος κυρίως που πολλές στοιχηματικές εταιρίες του εξωτερικού μας δίνουν στα τέσσερα πρώτα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Όσον αφορά τον αγώνα με την Ουγγαρία, δεν υπάρχουν και πολλά να ειπωθούν ως προς την ανάλυσή του, καθώς ο αντίπαλος δεν… προσφέρεται τόσο γι’ αυτό.

Εκτός από τον Greek Freak που εντυπωσίασε στον πρώτο του αγώνα με το εθνόσημο για φέτος μετά από πολύ καιρό (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ), πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι Μπορούσης-Πρίντεζης με 10 και 8 πόντους αντίστοιχα, ενώ και ο Παπαγιάννης έδειξε αισθητά βελτιωμένος με πολλά εντυπωσιακά κοψίματα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Να σημειωθεί πως εκτός 12άδας έμειναν οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιάννης Αθηναίου,  Θανάσης Αντετοκούνμπο,  Ντίνος Μήτογλου και Αντώνης Κόνιαρης.

«Ξεμούδιασμα» λοιπόν για την Εθνική, με το επόμενο φιλικό να είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (11/8) κόντρα στο Ιράν, στο δεύτερο ματς για το Διεθνές Τουρνουά «Aegean Cup» που διεξάγεται στην Κρήτη.

Τα σημαντικότερα έπονται μετά και στο τουρνουά Ακρόπολις που θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Εκεί, ο Greek Freak και η παρέα του θα αντιμετωπίσουν Ιταλία, Σερβία και Τουρκία το διάστημα 16-18 Αυγούστου.

Τα δεκάλεπτα: 22-6, 43-28, 66-44, 83-59