2η νίκη για Ολυμπιακό – Ο ΠΑΟΚ νίκησε αλλά δεν έπεισε

Δεύτερη διαδοχική νίκη για τον Ολυμπιακό στην Super League 1, αυτή την φορά στην έδρα της ΑΕΛ, με 1-0, χάρη στο χτύπημα πέναλτι του Βαλμπουενά στο 7’.

Ο γάλλος άσος ήταν σήμερα ο… μαέστρος των Πειραιωτών, που έδειξαν να ελέγχουν σε γενικές γραμμές το ματς, με τη μπάλα να περνάει από τα πόδια του σχεδόν σε κάθε καλή φάση τους!

Ενώ είχε και δύο ασίστ για τον Ελ Αραμπί – που επίσης ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού, όπως και ο Μπουχαλάκης – με τα γκολ ωστόσο να ακυρώνονται με τη χρήση VAR, στο 35’ και στο 38’.

Η ομάδα της Θεσσαλίας από την πλευρά της ήταν μεν βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να πάρει βαθμό ή βαθμούς αυτή τη φορά σε αντίθεση με την πρεμιέρα στο Περιστέρι, έχοντας για κορυφαίο τον Κρίστινσον με αρκετές επεμβάσεις.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα από πολύ νωρίς, με το χτύπημα πέναλτι του Βαλμπουενά να βρίσκει πρώτα στο δεξί δοκάρι του Κρίστινσον και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του, στο 7’. Φάση η οποία προήλθε από την χρήση του VAR, μετά την επαφή του Ελ Αραμπί με τον Μπέρτο και το σπρώξιμο του δεύτερου.

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον έλεγχο του ματς, διαχειρίστηκαν σωστά το υπέρ τους προβάδισμα κι έψαξαν ένα δεύτερο γκολ για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι από νωρίς.

Στο 14ο λεπτό έφτασαν κοντά, όταν ξανά από σέντρα του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Κρίστινσον να «απογειωθεί» και να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ!

Την ίδια ώρα, η ΑΕΛ έδειχνε νευρικότητα στο παιχνίδι της, αντιμετωπίζοντας ξεκάθαρο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας από την πίεση του αντιπάλου αλλά και στην τελική προσπάθεια, όποτε κατάφερνε να βγει μπροστά.

Με υπομονή στο παιχνίδι του, ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 33’, αλλά ο Κρίστινσον απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Ελαμπντελαουί. Δύο γκολ ήλθαν μέσα στο επόμενο πεντάλεπτο για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, από εκτελέσεις του Βαλμπουενά και κεφαλιές του Ελ Αραμπί, που ωστόσο ακυρώθηκαν αμφότερα.

Στην πρώτη περίπτωση, στο 35’, ήταν ξεκάθαρη η παράβαση του Μαροκινού, ενώ στη δεύτερη στο 38’, ο Γκιγέρμε είναι φανερά «εκτεθειμένος», αλλά το ίδιο ισχύει για ελάχιστα εκατοστά και με τον συμπαίκτη του, όπως φάνηκε από την ειδική γραμμή του ριπλέι.

Οι «βυσσινί» κατέγραψαν την καλύτερη τους φάση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ντάουντα όμως να μην μπορεί να εκμεταλλευθεί την… ασίστ του Μπουχαλάκη και να αστοχεί εξ’ επαφής με τον Σα εξουδετερωμένο ουσιαστικά, σουτάροντας άουτ!

Στην επανάληψη, η ΑΕΛ μπήκε με εμφανή διάθεση να παλέψει για να ισοφαρίσει, ενώ κατάφερε να κρατήσει τον αντίπαλό της μακριά από την εστία του Κρίστινσον, χάρη στην πίεση ψηλά. Ωστόσο, ήταν ξανά δυσλειτουργική στο τρίτο κομμάτι του γηπέδου.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θέλησε να αιφνιδιάσει στο 47’ με τον Γκιγέρμε, ενώ άλλαξε σχηματισμό μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, με την είσοδο του Καμαρά να μεταφέρει τον Βαλμπουενά στα άκρα, στο 4-3-3 πλέον του Πέδρο Μαρτίνς.

Λίγο μετά τον μιμήθηκε και ο Μιχάλης Γρηγορίου, ρίχνοντας στο ματς τον Νούνιτς, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της Λάρισας, η οποία πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο αλλά δεν μπόρεσε να «διασπάσει» την άμυνα των Πειραιωτών.

Γενικώς, ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς πιο υποτονικός, με τα νεύρα και την ένταση να κυριαρχούν. Ο Ολυμπιακός έδειξε να βγάζει κούραση προς το τέλος, την οποία όμως ο αντίπαλος του δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί.

Για να φτάσουμε έτσι στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, για λογαριασμό της ΑΕΛ όπως και στο πρώτο 45λεπτο, με τον Φιλίποβιτς να εκτελεί το φάουλ, την άμυνα να διώχνει ασταθώς, τον Μπούστος να παίρνει το… ριμπάουντ αλλά να σουτάρει ελάχιστα άουτ, με το 0-1 να διατηρείται μέχρι το σφύριγμα του Ευαγγέλου!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΛ (5-3-2): Κρίστινσον, Μπέρτος (79’ Καρανίκας), Μπράλιτς, Μόρας, Μιχαήλ, Ζίβκοβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (64’ Νούνιτς), Σεσέροβιτς, Μπούστος, Ντάουντα (81’ Φιλίποβιτς).

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας (65’ Κούτρης), Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (61’ Καμαρά), Βαλμπουενά, Ποντένσε (82’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας)

Νίκησε αλλά δεν έπεισε ο ΠΑΟΚ

Και οι άλλοι αγώνες: sport-fm.gr