Ανοίγει τις πόρτες του το Ελληνικό Μουσείο ΝΑ

Το πρώτο Ελληνικό Μουσείο της Νότιας Αυστραλίας θα ανοίξει τις πόρτες του σε λίγες ημέρες στην Αδελαΐδα μετά από πρωτοβουλία της ομογενούς εκπαιδευτικού Χρυσούλας Μελισσινάκη, η οποία μετανάστευσε στην Αδελαΐδα πριν από οκτώ χρόνια μαζί με τον σύζυγο της και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Το Ελληνικό Μουσείο Νότιας Αυστραλίας είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και θα φιλοξενεί εκθέσεις με παραδοσιακά αντικείμενα από την Ελλάδα, με αναφορές τόσο στην αρχαιότητα όσο και στα νεότερα χρόνια.

Το Μουσείο θα περιέχει μεταξύ άλλων λαογραφικά εκθέματα, φωτογραφικό υλικό, τεχνολογικά εκθέματα, βιβλιοθήκη με ελληνικά βιβλία καθώς και ξένα βιβλία με αναφορές στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, πίνακες ζωγραφικής και γκραβούρες με ελληνικά θέματα, παραδοσιακές στολές, παραδοσιακά μουσικά όργανα, κεντήματα, υφαντά, κεραμικά και έπιπλα καθώς και ενδύματα ή κοσμήματα που θυμίζουν την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την κ. Μελισσινάκη, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να βγουν στη επιφάνεια οι μικροί ξεχασμένοι θησαυροί της πατρίδας μας τους οποίους θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν όλοι, ομογενείς και μη εδώ στην ξενιτιά και οι οποίοι θα αναδεικνύουν το μεγαλείο της επιρροής του ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα

Το μουσείο θα είναι ανοικτό καθημερινά από την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου οπότε θα γίνουν και επισήμως τα εγκαίνια και θα στεγάζεται στην γκαλερί West Torrens Auditorium στην περιοχή του Hilton.

Φωτογραφία: Η ομογενής εκπαιδευτικός, Χρυσούλα Μελισσινάκη, που είχε την έμπνευση δημιουργίας του μουσείου.

neoskosmos.com