Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς στον τελικό του China Open

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του China Open. Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο3 του ταμπλό, ηττήθηκε στη μάχη του τίτλου με 1-2 σετ (3-6, 6-4, 6-1) από τον Αυστριακό, Ντόμινικ Τιμ, Νο4 του κόσμου και Νο1 του ταμπλό.

Ο Έλληνας τενίστας έδειξε πως μπορεί να φτάσει στον τίτλο μέχρι και το δεύτερο σετ, όμως ο Αυστριακός τον λύγισε, πήρε… ψυχολογία και «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Αυστριακός μπήκε με μπρέικ στο πρώτο σετ, όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε αμέσως και με νέο μπρέικ στο 8ο σετ προηγήθηκε 5-3, για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ.

Στο δεύτερο, όμως, παρά τις ισχυρές αντιστάσεις του Έλληνα τενίστα, ο Τιμ ήταν αυτός που φάνηκε πιο ψύχραιμος για το 1-1. Παρά το μπρέικ που δέχτηκε στο πρώτο γκέιμ, ισοφάρισε στο 2-2, ενώ μετά το 4-4 «έσβησε» το μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά και έκανε το 5-3. Από κει και πέρα, πήρε την ψυχολογία με το μέρος του και αφού έκανε εύκολα το 6-4, «καθάρισε» και το τρίτο σετ με 6-1. Αυτός ήταν ο 15ος τίτλος της καριέρας του Ντομινίκ Τιμ, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να μένει στους 3, μετά από 8 παρουσίες σε τελικούς.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/spor/den-ta-katafere-tsitsipas-ston-teliko-china-open