Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου

Με ιδιαίτερα καλές συνθήκες έγινε στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην παρέλαση που έγινε στην οδό Τσιμισκή και χειροκροτήθηκαν από το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της πόλης.

Πολλά τα χαμόγελα στην παρέλαση
Η μαθητική παρέλαση ξεκίνησε από τη Διαγώνιο και ολοκληρώθηκε στην οδό Ιωνος Δραγούμη.

Η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου έγινε το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη
Την αυλαία άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του κεντρικού δήμου, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα σχολεία της Θεσσαλονίκης πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, που είχε στηθεί στο ύψος της Αριστοτέλους, λαμβάνοντας θερμό χειροκρότημα.

Η Φιλαρμονική του δήμου Θεσσαλονίκης άνοιξε τη μαθητική παρέλαση

Τη μαθητική παρέλαση παρακολούθησε από την εξέδρα των επισήμων και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του. «Είναι μια ιδιαίτερη μέρα σήμερα για μένα, εδώ υπερήφανα από τη Θεσσαλονίκη. Εχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που παρέλασα κι εγώ ως 15χρονος σημαιοφόρος. Η νέα γενιά δηλώνει εδώ δυνατά τον ελληνισμό μας και τις αξίες μας. Και το κράτος μας έχει υποχρέωση αυτή την Ελλάδα, τις ψυχές των νέων μαθητών, να τις καλλιεργεί περισσότερο», δήλωσε ο κ. Κυμπουρόπουλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στη μαθητική παρέλαση ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.«Η λεβεντιά με την οποία παρέλασαν σήμερα τα παιδιά μας και η περηφάνια με την οποία κρατούσαν τις σημαίες της πατρίδος μας γεμίζουν αισθήματα αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης για την πορεία του έθνους. Με σεβασμό και προσήλωση στις αρχές και αξίες του έθνους προχωρούμε μπροστά έχοντας ως οδοδείκτη τους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας», δήλωσε.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση
Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου θα γίνει το πρωί της Δευτέρας και για αυτό τον λόγο θα τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο.

Τζιτζικώστας: Περήφανοι για τους άριστους, όχι τους τυχερούς σημαιοφόρους
«Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι. Είδαμε τις ελληνικές σημαίες να κυματίζουν ψηλά και μάλιστα να τις κρατούν οι άριστοι, όχι οι τυχεροί», δήλωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη μαθητική παρέλαση, κάνοντας έμμεση αναφορά στη συζήτηση που είχε ανοίξει για το θέμα των σημαιοφόρων.

Και σκύλος… μετείχε στη μαθητική παρέλαση
«Είδαμε τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας να συμμετέχουν σε μια εξαιρετική παρέλαση. Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τους νέους αυτούς ανθρώπους να μείνουν στην Ελλάδα, να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν εδώ στον τόπο τους. Και σε όσους νέους έφυγαν να τους δώσουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουν πίσω», συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Τη σημαία κράτησαν οι άριστοι, όχι οι τυχεροί», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας
Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε: «Ανάμεσα στη γιορτή της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, της 26ης Οκτωβρίου και της γιορτής του έπους του 1940 απέναντι στο ναζισμό και το φασισμό, η χώρα μας γιορτάζει τη σημαία».

Μαθητές από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια μετείχαν στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου
«Η σημαία συμπυκνώνει όλες αυτές τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν οι πρόγονοι μας. Είναι εξαιρετικά σημαντικά να τιμά η νεολαία τη σημαία», συμπλήρωσε ο κ. Ζέρβας.

Πηγή: iefimerida.gr