ΜΟΔΑ: Κολόνια, άρωμα ή eau de parfum;

ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Το άρωμα μου το αγαπώ και το εννοώ, είναι της Dior το Addict. Εθισμός μου έχει γίνει, όπως λέει και το όνομα του! Και αυτό γιατί το φοράω κάθε πρωί πριν φύγω για το γραφείο και μου ολοκληρώνει το στυλ και την διάθεση! Οι άνθρωποι άλλωστε έχουμε την αίσθηση της όσφρησης δυνατή η οποία συνδέεται τόσο πολύ με το συναίσθημα. Η μυρωδιά ενός αρώματος μπορεί να γίνει το ”όπλο” κάθε γυναίκας και να συνδεθεί με την παρουσία της, να σαγηνεύσει και να την κάνει αξέχαστη. Το μυστικό είναι πως κάθε άρωμα μυρίζει διαφορετικά επάνω στην κάθε μια. Μια δοκιμή στο δέρμα θα σας βοηθήσει να καταλάβετε, αν οι συγκεκριμένες νότες σας ανήκουν, αλλά πρέπει να γνωρίζετε και τις κατηγορίες αρωμάτων, οι οποίες προκύπτουν από την αναλογία ελαίων και αλκοόλ που περιέχουν.

Έτσι λοιπόν, είναι απόλυτα φυσιολογικό να επενδύσετε σε ένα καλό άρωμα, Eau de cologne, Eau de toilette ή Eau de parfume; Γνωρίζετε τις διαφορές μεταξύ τους; Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ένταση ενός αρώματος σχετίζεται με την ποσότητα των αρωματικών ελαίων που περιέχεται στο μείγμα.

Eau de Cologne: Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για την κολόνια, που είναι η πιο αδύναμη σε μυρωδιά και σε διάρκεια από όλα τα αρώματα, αφού περιλαμβάνει 2-5% αρωματικών ελαίων.

Eau de Toilette: Περιέχει 4-10% αρωματικά έλαια και είναι πολύ δημοφιλές, καθώς μπορεί να φορεθεί άνετα τόσο τις πρωινές, όσο και τις βραδινές ώρες, αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση και μυρωδιά στο δέρμα.

Eau de Parfum: Η περιεκτικότητα του σε αρωματικά έλαια κυμαίνεται ανάμεσα στο 8-15% και έχει έντονη μυρωδιά. Είναι διαδεδομένο στη γυναικεία γκάμα αρωμάτων.

Parfum: Μια σταγόνα του αρκεί για να παραπλανήσει οποιονδήποτε βρίσκεται δίπλα σας. Είναι η πιο ακριβή εκδοχή του αρώματος. Περιέχει 15-25% αρωματικά έλαια και πρόκειται για την πιο καθαρή μορφή αρώματος.

Πως θα πετύχετε να έχει διάρκεια το άρωμα σας; Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο σωστός τρόπος για να φορέσετε ένα άρωμα ή κολόνια δεν είναι να ψεκάσετε στον αέρα και να “περάσετε” από μέσα, αλλά να απλώσετε μια μικρή ποσότητα κατευθείαν επάνω στο δέρμα μας, όταν αυτό είναι στεγνό. Τα αρώματα μπορούν επίσης να προσδιορίζονται από την ισχύ τους. Ένα τυπικό άρωμα θα περιέχει κατά μέσο όρο 25% αιθέρια έλαια, με το υπόλοιπο να αποτελείται από μετουσιωμένη αιθυλική αλκοόλη. Το φθηνότερο είναι το eau de cologne, μιας και έχει ελάχιστο άρωμα και περισσότερο νερό. Δεν θα καταλάβετε τίποτα αν ψεκάσετε ένα άρωμα στα δοκιμαστικά χαρτάκια του καταστήματος. Αλλιώς μυρίζει στο δέρμα! Και συγκεκριμένα, αλλιώς μυρίζει σε κάθε δέρμα.