Αναβλήθηκαν οι δύο παράλληλες συνελεύσεις στην Ομοσπονδία της Νέας Υόρκης-Προς ενωτική Γεν. Συνέλευση;

Αναβλήθηκαν οι δύο διαδοχικές γενικές συνελεύσεις της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για απόψε (Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019) το βράδυ στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Η πρώτη συνέλευση είχε κληθεί από τον α’ αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Πέτρο Γαλάτουλα, τον γενικό γραμματέα Διονύσιο Πυλαρινό και τα άλλα στελέχη που απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους και επρόκειτο να λάβει χώρα στις 6.30 μ.μ. , ενώ η δεύτερη είχε κληθεί  – και μάλιστα διαφημιστεί – από τον νυν πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και η οποία επρόκειτο να λάβει χώρα στις 7.30 μ.μ.

Η απόφαση, όπως ανακοίνωσαν στους δημοσιογράφους ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Γεωργόπουλος και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Λακωνικών Σωματείων Τιμολέων Κακούρος, ελήφθη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχαν το βράδυ της Δευτέρας, 4 Νοεμβρίου 2019 οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας με τον νυν πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και  τον α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρο Γαλάτουλα.

Όπως αναφέρουν οι anamniseis.com,  έγινε γνωστό ως αιτία της αναβολής προβλήθηκε το γεγονός ότι η 5η Νοεμβρίου 2019 είναι ημέρα γενικών εκλογών της Ομοσπονδίας.   Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι αντιμαχώμενες πλευρές οδηγούνται, εκτός δυσάρεστου απρόοπτου, προς  μία «ενωτική» γενική συνέλευση στις 25 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται εδώ ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της helleniscope.com, με πρωτοβουλία του κ.Μεϊμάρογλου, επικεφαλής της επόμενης παρέλασης θα τεθεί ο κ.Λου Κάτσος (με συμπρόεδρο το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κ.Βασίλειο Γουρνέλο), γνωστός για τη δράση στο χώρο της ΑΧΕΠΑ, της “East Mediterranean Business Culture Alliance” και άλλων οργανισμών και προσπαθειών.  Ο κ.Κάτσος χαίρει γενικής εκτίμησης και αποτελεί υπόδειγμα του νέου αίματος που έχει ανάγκη η Ομοσπονδία και η Ομογένεια γενικά ώστε να ανανεωθεί και να αναβαθμιστεί το επίπεδο δράσης της.

Στην «ενωτική» συνεδρίαση της 25ης Νοεμβρίου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος γενικότερα θέματα, ακόμα και η ψήφιση νέου καταστατικού με στόχο τον εκδημοκρατισμό της οργάνωσης.

Σύμφωνα, τέλος με ρεπορτάζ της greeknesonline.com, η έκκληση του πρώην προέδρου Ηλία Τσεκεριδη στους πρόεδρο και αντιπρόεδρο ,”να τα βρούνε για να μην ξεφτιλιστουμε” έπιασε τόπο. Χθες έγινε συνάντηση και συμφωνήθηκε ακύρωση των συνελεύσεων, να δοθεί ο οικονομικός απολογισμός της παρέλασης στο ΔΣ από τον κ. Γαλατουλα και να συγκληθεί ΓΣ στις 25 Νοεμβρίου.