Το 2ο Επιστημονικό, Πολιτιστικό, Αναπτυξιακό και Γαστρονομικό Φόρουμ Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας

Το 2ο Επιστημονικό, Πολιτιστικό, Αναπτυξιακό και Γαστρονομικό Φόρουμ Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας ξεκινάει στις 15 Νοεμβρίου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Είναι μια πρωτοβουλία του πολιτιστικού κέντρου «GADALA» που εδρεύει στην Αθήνα σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ Α΄».

 

 Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

 

 Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, «η όλη διοργάνωση στηρίζεται στην ανιδιοτελή συνεργασία και την εθελοντική συμμετοχή φορέων και πάνω από 250 μεμονωμένων ατόμων σε Ελλάδα και Αίγυπτο, παρουσιάζοντας βασικά στοιχεία της Ιστορίας, του Πολιτισμού, της Γαστρονομίας αλλά και των Παραδόσεων των δύο χωρών, στηρίζοντας το διάλογο των λαών και στοχεύοντας πάντα στη μεταξύ τους συνεργασία».

 

 Το Φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Τουρισμού και Μακεδονίας – Θράκης, καθώς επίσης και άλλους φορείς, όπως οι Περιφέρειες Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Θάσου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

 

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Φόρουμ πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα το 2018, με δεδομένη την ιστορική σύνδεση της πόλης με την Αίγυπτο. Το φετινό γίνεται στην Αίγυπτο και το 2020 αναμένεται να διεξαχθεί στη Βόρειο Ελλάδα.