Ψήφος αποδήμων: Αρνητικό εμφανίζεται το ΚΚΕ όπως δηλώνει ο Κουτσούμπας

Αθήνα.- Αρνητικό στην κυβερνητική πρόταση για την ψήφο των αποδήμων εμφανίζεται στην παρούσα φάση το ΚΚΕ όπως διεφάνη από τις δηλώσεις του ΓΓ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. Στις 22 Οκτωβρίου η διακομματική επιτροπή για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είχε καταλήξει σε κατ’ αρχήν συμφωνία, μετά από τρεις συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για την αποδοχή, με τουλάχιστον 200 ψήφους, του σχετικού νομοσχεδίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 με αφορμή το Πολυτεχνείο ‘’από την πρώτη μελέτη της κυβερνητικής πρότασης ‘δεν καλύπτονται οι προϋποθέσεις που είχαμε βάλει’ σε σειρά ζητημάτων που άπτονται του κινδύνου νοθείας και αλλοίωσης του εκλογικού σώματος, αντισυνταγματικότητας ορισμένων αλλαγών και του εκλογικού νόμου και του πλαφόν που μένουν ανοιχτά’’.

Διευκρίνισε ότι παρά τα όσα γράφονται και λέγονται ο ρόλος του ΚΚΕ “δεν είναι ούτε ρυθμιστικός, ούτε απορρυθμιστικός”, ενώ ανέφερε ότι εξαρχής το ΚΚΕ είχε ταχθεί υπέρ της διευκόλυνσης των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν εφόσον η ασκούμενη πολιτική και οι θέσεις των κομμάτων επηρεάζει κι αυτούς και αυτή η ψήφος να μετρά όπως και των υπόλοιπων Ελλήνων.

Πηγή: skai.gr