Πολυτεχνείο: Πορεία χωρίς επεισόδια ο στόχος της Κυβέρνησης

Με 5.000 αστυνομικούς στους δρόμους, που έχουν εντολή να δείξουν μηδενική ανοχή σε όσους θελήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια στη φετινή πορεία για το Πολυτεχνείο, η κυβέρνηση είναι δεδομένο πως εισέρχεται στα πιο κρίσιμα 24ωρα από τις εκλογές του Ιουλίου.

Το μεγάλο στοίχημα να αποδείξει πως υποστηρίζει το δόγμα «ασφάλεια πολιτών» -αντί των περί «νόμος και τάξη»- και ταυτόχρονα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της περί «άλλης εικόνας» στο κέντρο της Αθήνας, δίνεται σε μία περίοδο που ο εορτασμός της επετείου συμπίπτει με τις επιχειρήσεις της ελληνικής αστυνομίας για την «εκκαθάριση» κτιρίων και πανεπιστημίων, γεγονός που ήδη έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική σύγκρουση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος της κυβέρνησης είναι η πορεία να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα και να υπάρξει μηδενική ανοχή σε όσους θελήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής θα αναπτυχθούν αστυνομικοί με ρόλο παρατηρητή για να ελέγχουν ύποπτες κινήσεις ατόμων κυρίως στη περιοχή των Εξαρχείων, με drones,, ελικόπτερα κλπ, ενώ έχει δοθεί εντολή να μπουν στο μικροσκόπιο όσοι φέρουν σακίδια.

Πρεμιέρα θα κάνουν και τα μέλη της νεοσύστατης ομάδας μοτοσυκλετιστών «Δράση», που είναι η συνέχεια της «Δελτα». Ήδη, σε κλοιό ασφαλείας βρίσκονται από σήμερα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ έντονη θα είναι η παρουσία σε δημόσια κτίρια, όπως Βουλή, πρεσβείες κλπ και η παρουσία πάνω από δέκα κλούβες των ΜΑΤ μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

(Από ρεπορτάζ του in.gr)