Στοχασμοί: Κάνω αυτό που είμαι

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Κάνω αυτό που είμαι. Αν δεν σου φτάνει, δεν σημαίνει ότι είμαι ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο από αυτό που είμαι! Απλά μπορεί να μην σου φτάνει ποτέ ότι και να κάνω!
Ψάχνω τον άνθρωπο να ανακαλύψω πίσω από τα προσωπεία του. Αν επιμένεις να κρατάς τα προσωπεία, απλά δεν θα σε βρω! Πόση χαμένη αυθεντικότητα μπορείς να υποφέρεις;
Ο καλύτερος δρόμος που μπορούμε να πάρουμε για να τον διαβούμε συντροφικά είναι αυτός της γνωριμίας. Αν κάθε ημέρα που ξημερωνόμαστε δεν αναζητάς να γνωρίσεις τις ρυτίδες που μου άφησε η ζωή, τότε καλύτερα να λατρέψεις μια φωτογραφία μου από τα παλιά.
Τα φτιασιδώματα και τα λούσα δεν είναι του οργανισμού μου. Μου αρέσει γυμνός να δέχομαι τη μαχαιριά μιας και αυτή θα έρθει με αυτόν τον τρόπο μια ώρα αρχύτερα. Έμαθα ότι έτσι δεν βαθαίνει η πληγή, αλλά μαλακώνει το ατσάλι του μαχαιριού.
Ναι σε αγαπάω, αλλά για να σου είναι αυτό αρκετό, θα πρέπει να μάθεις να σε αγαπάνε και όχι να θεσμοθετείς το πώς πρέπει η αγάπη να είναι. Αν σκοτώνεις συνέχεια την πραγματικότητα για το όνειρο, σε περιμένουν πολλές μοναχικές χαραυγές.
Και για σκέψου και για λίγο! Που θα πάει άραγε αυτό που γνώρισες, αν τελικά το μετατρέψεις σε αυτό που θέλησες; Θα το θέλεις ακόμα, ή επειδή δεν θα μοιάζει σε τίποτα με αυτό που γνώρισες, θα απορρίψεις τη μετατροπή σου λέγοντας αυτό το πασίγνωστο “άλλαξες”;